Amb olor de Tour preparant el ‘col·lapse’

Andorra i tot l’engranatge que envolta la cursa ciclista francesa es posa a punt per acollir a partir d’aquest diumenge, en que el país quedarà literalment tancat entre les 11 del matí i les 8 de la tarda, tres jornades de la mítica prova

Que el Tour és a tocar és més que una evidència. Des de l’Oficina Nacional de Turisme i diversos establiments donant la benvinguda a la cursa a desenes, potser algun centenar, d’autocaravanes arrambades al port d’Envalira i les seves corbes, fins a un centre del país que ja està força retolat. De fet, l’engranatge que envolta la cursa ciclista francesa, immens, ja ha començat a ‘fer-se seu’ el Principat. I en les properes hores, fins i tot de matinada, més encara que ho serà.

De fet, a partir de les 11 del matí d’aquest diumenge Andorra sencera, poc o molt, quedarà tancada i barrada. Serà gairebé impossible moure’s. Més val que no hi hagi cap gran urgència perquè la situació podria esdevenir més que caòtica. El ‘col·lapse’, volgut en aquest cas, ja es preveu. Qualsevol altra circumstància no prevista pot acabar esdevenint un veritable mal de cap. Policies francesos amb el suport d’integrants del cos d’ordre del país -per aquest ordre i no pas al revés- assumiran el control de la cursa.

De fet, com en altres àmbits, també en el de seguretat, des d’aquest dissabte ja es treballa i de valent per preparar el que han de ser tres jornades parcials de ciclisme d’altíssim nivell al Principat. Ciclisme d’alt nivell que fa disparar, també, l’afició per l’esport de les dues rodes. De fet, aquest dissabte de bon temps, fins i tot d’altes temperatures, les carreteres secundàries més de muntanya s’omplen, s’han omplert de fet, de ciclistes amateurs fent de les seves.

previa tour
Empleats d'una empresa andorrana de senyalitzacions col·locant tanques aquesta tarda a l'avinguda Consell d'Europa. Toni Solanelles

I al centre del país, la retolació fa evident la imminent presència de la caravana ciclista, que entrarà pel Pas de la Casa i acabarà la jornada a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. El Parc Central serà el gran ‘village’ del circ del Tour de França durant la jornada de dilluns, de descans per als esportistes, i dimarts la cursa arrencarà altre cop des del Pas de la Casa. I es tornarà a endinsar-se en territori francès per dirimir el tram final de la competició.

El Tour, és clar, és un gran reclam publicitari. Centenars de milers de persones veuran imatges, aèries fins i tot, del Principat. Durant molts minuts de televisió Andorra serà protagonista els tres propers dies a tot el món i, especialment, a França

El Tour, és clar, és un gran reclam publicitari. Centenars de milers de persones veuran imatges, aèries fins i tot, del Principat. Durant molts minuts de televisió Andorra serà protagonista els tres propers dies a tot el món i, especialment, a França. L’arribada de la quinzena etapa de la prova al Principat ha permès tornar l’alegria turística i ‘ha forçat’ l’obertura de més hotels que no hi havia pas en marxa per culpa de la pandèmia. I ara, qui més qui menys, mirarà ja d’aguantar tot l’estiu. Dóna també feina a empreses de logística del país, que són les encarregades, per exemple, de col·locar les tanques que convertiran bona part del centre del país en una mena de gàbia.

Una gàbia que ja aquest dissabte, i sense que estigués anunciat, ha començat a generar problemes en la circulació. Talls de carrers de manera puntual o total, ja sigui per avançar feina o per fer-ne -la ubicació de les tanques, per exemple-. A partir d’aquesta propera matinada hi haurà carrers que no estaran operatius. Vaja, que no es podrà sortir d’aquells aparcaments dels quals calgui sortir. Especialment a Andorra la Vella.

Totes les línies es veuran alterades.

Relacionat

El ‘Tour de France’ paralitza el transport públic la jornada de diumenge

La circulació a l’avinguda Tarragona (final d’etapa i arribada) quedarà tallada entre les 4 d’aquesta propera matinada i les 8 de la tarda de demà. Per tant, els vehicles que vulguin sortir dels aparcaments de l’avinguda Tarragona ho hauran de fer abans de les 4 de la matinada. La circulació a l’avinguda del Consell d’Europa i els carrers Bonaventura Armengol, Prat de la Creu i Baixada del Molí (des de la rotonda de Tobira fins a la rotonda de la Comella), Pere d’Urg, Roger Bernat III i Bonaventura Riberaygua quedarà tallada entre la 1 del migdia i les 8 de la tarda.

Els vehicles que vulguin sortir dels aparcaments tant públics com privats d’aquests carrers ho hauran de fer abans de les 11 h del matí, ja que la col·locació de barreres als darrers quilòmetres abans de meta impedirà poder entrar o sortir dels aparcaments. De fet, les tanques ja s’estan situant aquesta mateixa tarda de dissabte. I tot el transport públic es veurà alterat. De fet, més val que faci pagues que no n’hi haurà. Així no haurà de patir cap ensurt. En cas contrari, patirà. I de valent. A partir de quarts de tres de la tarda de diumenge la caravana de la prova entrarà en territori andorrà i a partir de llavors serà el caos total. Els ciclistes haurien de fer cap al Principat entre 2/4 de 5 i les 6 de la tarda aproximadament.

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending