Una novel·la a 100.000 mans

L’autor urgellenc Pol Castellanos cocrearà el relat amb uns 350 alumnes del sistema andorrà i milers d’estudiants catalans a través de la plataforma Fiction Express, que permet als joves participants fer comentaris i votar quin ha de ser el relat de cada capítol

‘El rastre de la guineu’ és la novel·la que l’autor urgellenc Pol Castellanos ha creat per participar al projecte proposat per la plataforma educativa digital Fiction Express. Un espai que connecta lectors amb autors professionals i que permet cocrear una novel·la entre tots a través d’un sistema de votació. En aquesta ocasió, amb un total de 100.000 estudiants catalans i andorrans.

Dia de Sant Joan de 1997. Al poble de Brugent cinc amics han acabat la secundària viuen el seu últim estiu juts abans d’emprendre camins diferents. Però de cop i volta la Duna desapareix. Els fets commocionen el poble i els amics no s’ho expliquen. Vint anys després ningú sap res de la noia. Aquest és el punt de partida de ‘El rastre de la guineu’, l’obra que ha creat Pau Castellanos per fer realitat la proposta de Fiction Express, una plataforma educativa digital present en més de 9.000 escoles d’arreu del món i que busca reafirmar l’hàbit lector en els estudiants i millorar-los la competència lingüística.

Entre els milers d’alumnes participants, 350 del sistema educatiu andorrà. Castellanos no coneixia la plataforma, però un cop analitzada la proposta li va semblar interessant. “Com a escriptor em suposa un repte perquè jo escric com vull, però aquí cada setmana et poden girar la idea que tu tenies”, confessa l’autor, que també és professor de llengua catalana a la Seu d’Urgell.

“Com a escriptor em suposa un repte perquè jo escric com vull, però aquí cada setmana et poden girar la idea que tu tenies”, confessa l’autor

Divendres passat van començar a treballar el primer capítol i durant 5 setmanes Castellanos anirà publicant un capítol cada divendres seguint les votacions dels lectors. Una mica com els tradicionals llibres de ‘Tria la teva aventura’. “És divertit, els alumnes voten i la proposta més votada és la que acaba sortint”, explica, assegurant que de moment, les valoracions rebudes per part dels joves també són positives. “Diuen que estan molt intrigats i que els enganxa”.

L’autor i professor remarca que qualsevol proposta que serveixi per incentivar la lectura “val molt la pena” perquè avui ja no es competeix només amb sèries o pel·lícules, també amb el mòbil. Per tant, troba important que es puguin trobar propostes que els animin a llegir, a descobrir llibres i “que els enganxi”.

Què li va passar a la Duna? Quins secrets amaga la història? Tocarà esperar 4 setmanes més per poder-ho descobrir.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending