Una nit ‘tonta’ la pot tenir qualsevol

El Tribunal de Corts jutja un altercat entre dos clients d’una discoteca -ell li hauria tocat el cul, ella hauria respost amb un mastegot- que hauria succeït fa cinc anys i que el principal testimoni de càrrec assegura que no va veure però sí que va intervenir perquè els dos joves eren conflictius

Mesos després de l’altercat que van tenir en una discoteca que ja no hi és del carrer del Fener d’Escaldes, es van trobar en un altre local. En aquest segon cas al vial del Pobladó. Llavors van decidir que deixarien córrer les denúncies que s’havien creuat temps abans perquè “una nit ‘tonta’ la pot tenir qualsevol”. Es van intercanviar telèfons i uns quants missatges de text. Però no es van posar d’acord en qui seria el primer en retirar la denúncia interposada contra l’altra.

I així, i després que l’home, de 36 anys ara, no acceptés al seu dia una condemna per la via ràpida per uns presumptes delictes d’assetjament sexual i d’amenaces, aquest dimecres el Tribunal de Corts ha estat l’escenari d’un judici poc menys que ridícul. Cert que res no justifica que hom pegui una palmellada al cul de ningú -que va tenir per resposta immediata un mastegot-, però que un cas com el viscut la matinada del 14 de març del 2018 arribi davant la sala cinc anys després… i és clar. A banda de l’acusat, que tenia clar que no havia fet res del que se li atribueix, els altres implicats recorden ben poca cosa.

En la discoteca en qüestió, i quan la noia víctima del cop de mà al cul sortia a l’exterior del local a fumar, algú li hauria donat la palmellada. Es va girar i va donar una bufetada a l’ara acusat, que des que ha estat citat pels tribunals està immers en una situació d’angoixa que ha requerit de tractament mèdic. En fi, la noia no té dubte que va ser l’acusat qui la va insultar i la va intentar frenar amb frases tan contundents -en castellà- com “cállate zorra que seguro que te ha gustado” o “en mi país una chica no se queja por una cosa como esta”. La noia també hauria deixat anar algun que altre insult.

La fiscalia reclama sis mesos d’arrest condicional, una pena que considera benevolent. I la defensa sol·licita la lliure absolució de l’acusat

Hi hauria denúncies creuades -però va ser primer l’home qui va presentar-se al despatx central de la policia per denunciar “una agressió gratuïta” que va tenir com a resposta l’al·legat de la noia assegurant que el denunciant prèviament li havia tocat el cul- i un intent de deixar-ho córrer tot, ja s’ha dit. Però el pacte no va reeixir i aquest dimecres, davant el tribunal, tot semblava jugar-se al testimoni del vigilant de seguretat que va intervenir. Un jove que coneixia més a la noia que no pas al noi. Però que tenia clar que l’equip de seguretat de la discoteca “els tenia els dos al punt de mira” perquè es tractava de dos clients que fàcilment provocaven conflicte. No per armar grans batusses, però sí per generar brega que crea un malestar evident.

Suposadament, el vigilant, el porter, ho havia vist tot. Però ha resultat que més enllà que cinc anys després “ja no recordava ni aquesta causa”, tampoc no tenia clar què va passar. Però a mesura que s’ha anat tractant la qüestió, algunes imatges li han vingut al cap. I ha admès que ell no va veure res sinó que va suposar que el noi era qui havia tocat el cul a la noia pel que aquesta havia explicat. Però que tots dos anaven molt beguts i com que ella “també anava a buscar enfrontament” va intervenir perquè la situació no s’escapés, mai millor dit, de les mans.

En fi, cinc anys després, la fiscalia reclama sis mesos d’arrest condicional, una pena que considera benevolent. I la defensa sol·licita la lliure absolució de l’acusat. Realment, una nit ‘tonta’ la pot tenir qualsevol. I cinc anys després els tribunals haurien d’estar per altres coses. Hi ha fets molt més importants. Sense menysprear les agressions masclistes i de tota mena. Que hi eren fa cinc anys i que hi continuen sent, malauradament, encara ara.

Comentaris (2)

Trending