N-145: ‘territori porc fer’

El creixement fins a un cert punt desmesurat de la cabana de senglars fa que cada cop s’acostin més al nucli urbà i hagin esdevingut un perill en carreteres com la que va de la Seu a Andorra

L’accident de divendres a la tarda no és un cas excepcional. Una moto va picar contra un porc fer. Un senglar d’un volum més que important. El motorista va acabar en ambulància cap al centre hospitalari de la Seu. El xoc va tenir lloc a l’N-145, la carretera que enllaça la capital de l’Alt Urgell i Andorra. No és un cas aïllat. Ni el primer ni l’últim, malauradament. Cal anar en compte. La presència de senglars no és inhabitual.

El creixement fins a un cert punt desmesurat de la cabana de porcs fers fa que cada cop s’acostin més als nuclis urbans. No són poques les carreteres que transiten pel Solsonès i l’Alt Urgell que porten de camí cap al Principat (o a la inversa) que veuen l’assalt d’aquests animals a la calçada, posant en risc els seus conductors si no estan atents o si, arribat el moment, no tenen la perícia (i l’oportunitat) de poder-los evitar. Sortejar.

Retencions en sentit la Seu d'Urgell.

Relacionat

Un accident entre una moto i un porc fer provoca retencions a la N-145

Expliquen fonts coneixedores de la situació que no són pocs els propietaris de granges i explotacions agrícoles al tomb de la Seu que, amb els permisos i les autoritzacions pertinents, organitzen batudes periòdicament per mirar de reduir la cabana de senglars. Ho fan per evitar riscos a la carretera i, en seu cas més encara, per frenar els danys que aquests animals acaben causant als camps, als horts, a les explotacions que menen.

Cert és que de senglars a l’N-145 se’n veuen més dels que caldria, dels que s’havien vist mai fins ara. I encara que el risc major és quan es fa fosc, poden aparèixer a qualsevol hora. El més habitual és que siguin adults en solitari que van a explorar el terreny o buscar menjar. Però tampoc no és descartable trobar-se tota la tropa. És a dir, adult femella amb les cries. En fi, que l’accident de divendres no és cap casualitat ni excepció i que l’N-145, com altres punts, comença a esdevenir ‘territori porc fer’.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending