Amb mascareta i sense

Des d’aquest dijous es pot anar pel carrer sense la protecció facial que la pandèmia va imposar sempre que es pugui mantenir una certa distància, no obstant això, per seguretat o per desconeixement avui per avui, la retirada serà progressiva o no serà

La mascareta pot ser una molèstia. O potser ja no. Des d’aquest dijous la protecció facial que va imposar l’esclat de la pandèmia no és d’ús obligat en els espais exteriors on es pugui mantenir una certa distància -als interiors cal seguir-la duent- però la seva retirada no està sent total. Va com va. Certament, aquest dijous s’ha llevat amb molts ciutadans deixant la mascareta a casa tot i que s’ha de dur a la butxaca o a la bossa. Però n’hi ha d’altres que encara no gosen desprendre’s de la protecció.

Ciutadans caminant de bon matí a la zona del pont de París. Uns amb mascareta, algun altre ja sense.
Ciutadans caminant de bon matí a la zona del pont de París. Uns amb mascareta, algun altre ja sense. Toni Solanelles

És clar que la mascareta és una molèstia que en l’època més freda de l’any potser ho és menys a efectes de cobrir-se. Venint el bon temps és una altra cosa. I com és sabut, el consell de ministres va acordar aquest dimecres que donada la bona evolució de la crisi sanitària -el baix nombre de nous contagis que es diagnostiquen i l’elevat percentatge de teòrica immunització de la població- al carrer ja no és obligatori portar la mascareta. Molts ciutadans ja estan fent el pas des de la mitjanit. Especialment des d’aquest matí en iniciar l’activitat diària.

Una noia col·locant-se la mascareta.

Relacionat

Govern suprimeix la mascareta a l'exterior i augmenta les persones per taula a bars i restaurants

Però també hi ha moltes persones que, sia per prudència i precaució, o fins i tot per desconeixement de les noves directrius, continuen usant la protecció. De fet, com evidencia una enquesta realitzada per l'equip d'Altaveu Mèdia entre ciutadans que aquest matí plujós passejaven pel carrer, hi ha qui no hauria portat mai mascareta i, d'altres persones creuen que encara és aviat per poder deixar la protecció després de tot el que s'ha hagut de passar. El que està clar que molts dels ciutadans que no han rebut la pauta completa de vacunació són més prudents.

La retirada de la mascareta, el fet que el seu ús hagi deixat de ser obligatori al carrer, no comporta que en llocs d’afluència massiva s’hagi de continuar portant i que en espais interiors sigui obligatòria encara. Hi ha altres mesures que també s’han relaxat, podent reunir-se deu persones en les taules exteriors d’un establiment hostaler o de restauració i vuit a l’interior. O a les terrasses es permet fumar, entre altres coses. Caldrà veure les properes setmanes si la immunització producte de la vacunació és real i la situació no es desmarxa o si cal recular i tornar a adoptar mecanismes tallafocs en relació amb el coronavirus.

motorista vianant
Un motorista sense mascareta i una vianant que encara la duu, aquest matí de dijous. Toni Solanelles

 

Comentaris

Trending