Govern suprimeix la mascareta a l'exterior i augmenta les persones per taula a bars i restaurants

S'haurà de continuar fent servir a l'interior i la mesura, que serà efectiva a partir de la pròxima mitjanit, s'ha adoptat a causa de la bona evolució de les dades epidemiològiques

Comentaris

Una noia col·locant-se la mascareta.
Una noia col·locant-se la mascareta. ARXIU

El Govern ha eliminat aquest dimecres en la seva sessió de consell de ministres l'obligació de portar mascareta a l'exterior. La mesura serà efectiva a partir d'aquesta mitjanit després de la publicació del decret en un BOPA extra. També es podrà fumar a les terrasses dels bars, restaurants i establiments hotelers. En els espais interiors s'haurà de continuar portant la mascareta.

La decisió s'ha adoptat a causa de la bona evolució de les dades epidemiològiques, del descens del nombre de contagis i de l'augment de les persones vacunades. Cal recordar que des de fa dies ja no hi ha cap pacient ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. L'ús de la mascareta es va imposar des de fa gairebé un any després del confinament que es va iniciar el mes de març del 2020.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ja va apuntar fa uns dies la possibilitat de suprimir l'ús de la mascareta. No serà necessària en les activitats escolars i extraescolars. Es demanarà corresponsabilitat a la ciutadania perquè en cas d'aglomeracions i d'activitats on no es pugui mantenir la distància de seguretat es continuï portant la mascareta.

 En reunions de treball on tots els participants tinguin immunitat, és a dir, estiguin vacunats amb la primera dosi des d'almenys quatre setmanes o hagin passat la malaltia els darrers sis mesos, tampoc no caldrà portar-la. La setmana passada ja es va plantejar la possibilitat durant la sessió de consell de ministres però la decisió ha arribat  aquest dimecres. S'augmenta de 8 a 10, el nombre de persones a les terrasses dels bars i de 6 a 8 a l'interior. Es permet la modalitat d'autoservei amb mesures de neteja i control d'accés. Als gimnasos i centres esportius, s'amplia a 8 el nombre de persones permeses per classe (sense comptar el monitor) i es permet l'organització de competicions esportives per a totes les edats. S'amplia l'aforament al 70% de la capacitat a l'exterior i al 50% a l'interior.

Hi ha un total de 76 casos actius, vuit més que en l'actualització de dimarts

En relació a les dades sanitàries,Martínez Benazet ha informat que actualment hi ha un total de 76 casos actius, vuit més que en l'actualització de dimarts. Des de l'inici de la pandèmia es registren 13.836 casos, 13.633 altes i 127 defuncions. El ministre de Salut ha recordat que des de la setmana passada no hi ha cap ingressat a l'hospital.

Per altra banda, França accelera la seva desescalada. Des d'aquest dijous, ja no caldrà dur la mascareta a l'aire lliure i, a partir d'aquest diumenge 20, no s'aplicarà el toc de queda. Aquests canvis estaven previstos per a l'1 de juliol, però el primer ministre de França, Jean Castex, ha anunciat aquest dimecres que ho fan perquè "la situació sanitària millora més ràpid del que s'esperava" i, en particular, ha volgut ressenyar la reducció de la pressió hospitalària.

D'aquesta forma, la mascareta ja només serà obligatòria "en certes circumstàncies", en espais concorreguts i massificats, els interiors i les zones en les quals no es pugui garantir que es guarda la distància mínimament exigida.

-

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending