Marihuana de conveniència

Expulsat un ciutadà brasiler de 25 anys enxampat aquest diumenge a la tarda a la frontera amb 108 grams de ‘maria’ que tenia una habitació llogada a una dona andorrana de 51 anys amb qui mantenia relacions i amb qui es pretenia casar per legalitzar la seva situació

La marihuana amagava, si més no, una relació rocambolesca. De conveniència. I malgrat l’enrevessat de tot plegat, la Batllia ha decidit tirar pel dret. Judici ràpid i fora sense investigar massa res. I això que elements per fer-ho. El punt de partida una enxampada de 108 grams de marihuana aquest diumenge a un ciutadà brasiler que ni té residència a Andorra ni la té a Espanya. Però en passar la frontera pel riu Runer se li va descobrir la ‘maria’ que portava. I després vindria l’ ‘antònia’. Que és una manera de dir l’embolic que es va descobrir.

Els agents li descobreixen al jove brasiler, de 25 anys, la marihuana aquest diumenge a 2/4 de 7 de la tarda quan accedia al país. Detenció assegurada. A partir d’aquí comencen les ‘gestions’ per aclarir els fets. La situació. Tot plegat. Aparentment es podia tractar d’un turista. El noi assegura que la ‘maria’ és per al consum propi. I també explica que té llogada una habitació a una dona, andorrana, que viu en un apartament de propietat en una urbanització de la carretera de la Rabassa de Sant Julià. Però no s’acaba aquí.

Malgrat que el jove assegurava que la droga era per al consum propi, en l’habitació que tenia llogada en un apartament de la carretera de la Rabassa de Sant Julià s’hi ha trobat instrumental que podien fer pensar en què es dedicava al tràfic

D’entrada, els agents acudeixen al domicili indicat i com que la propietària del mateix és la dona de nacionalitat andorrana i 51 anys, sol·liciten a aquesta autorització per accedir a l’habitatge i regirar l’habitació on suposadament s’està, de tant en tant, el detingut. La propietària de l’immoble accedeix sense grans problemes i, efectivament, els investigadors corroboren elements a l’habitació compatibles amb el ‘tractament’ de la marihuana. Fins i tot comissen una balança que pot ser indicador que el jove es podria estar dedicant al tràfic.

La història no acaba encara aquí. El detingut hauria explicat -i la seva versió no s’hauria contrastat perquè la propietària del pis on s’allotjava no ha estat consultada en cap moment; més enllà de sol·licitar-li permís per registrar l’habitació del seu domicili i en cap cas se li ha pres declaració- que mantenia una relació amb la seva arrendadora. I que pretenia casar-s’hi per tal de poder regularitzar la seva situació. Ja s’ha dit, ni és legal a Andorra ni ho era tampoc a Espanya.

En principi al Principat no ho podrà pas ser. I és que aquest dilluns ha passat a disposició judicial i en un tràmit sorprenentment ràpid segons fonts policials, la Batllia li ha dictat un condemna que comporta essencialment una petita multa econòmica i, sobretot, la seva expulsió. Judici ràpid, ordenança penal i avall. I sense que la fiscalia s’immutés. En cap cas s’ha demanat res a la implicada en la conveniència de la història i tampoc s’ha analitzat en cap moment el mòbil del detingut. I això que els funcionaris de policia van trobar indicis suficients per pensar que la marihuana anava més enllà del consum. En fi, la conveniència judicial semblava una altra. Riu Runer avall i tal dia farà un any.

Comentaris (2)

Trending