Una llufa a la francesa

Els jugadors del MoraBanc Andorra Nacho Llovet i David Jelínek, són objecte d'una innocentada per part de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) amb un inversor que vol formar un equip d'estrelles

Comentaris

Els jugadors del MoraBanc Andorra Nacho Llovet i David Jelínek han estat objecte d'una innocentada per part de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB). Amb 30 i 31 anys respectivament se'ls obria un nou horitzó esportiu formant part d'un hipotètic equip de grans estrelles que jugaria la lliga francesa. El muntatge té com a col·laboradors el president del club, Gorka Aixàs, el jugador Oriol Paulí i en el paper d'inversor el secretari general de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Jean-Michel Armengol. Llovet i Jelinek acaben amb la llufa penjada.

La història começa un dia d´entrenament de l´equip. El president, Gorka Aixàs, agafa Nacho Llovet i Jelínek a part per dir-los que s'han de reunir amb un inversor en un hotel i que no els pot donar més detalls. "M'he de fer aquest favor. És un tio important", diu. Els jugadors van a la trobada amb el representant d'un grup inversor francès que vol invertir 14 milions d'euros al club i endur-se'l a la lliga francesa la LNB Pro A. D'aquests, 10 milions anirien destinats a salaris, d'entre 500.000 euros i un milió per jugador. Oriol Paulí, que sembla haver estat el cervell de la innocentada, ho escolta tot des d'una altra habitació per mitjà del micro i la càmera ubicats a la sala.

Llovet i Jelínek es mostren molt receptius amb la idea, encara més quan al primer li proposen ser la mà dreta i home de confiança del president, que continuaria sent Gorka Aixàs, i al segon continuar sent el capità. Tot i això, l'expressio de tots dos es torna més seriosa quan l'inversor els comunica que volen que la plantilla estigui conformada per una majoria de jugadors francesos, cosa que implicarà fer una profunda reestructuració amb diverses baixes.

L'inversor els diu que volen incorporar Yabusele i Causeur (Madrid,) i Albicy (exMoraBanc i ara al Gran Canària), i al capità blaugrana Pierre Oriola 

La cara ja és de sorpresa quan l'inversor els diu que volen incorporar Yabusele i Causeur, del Reial Madrid, i Albicy (exMoraBanc i ara al Gran Canària), i al capità blaugrana Pierre Oriola amb un nom ben francès però nascut a Tàrrega. Diu que estan molt avançades les negociacions amb el madridista Sergi Llull fins i tot que ja ha mantingut converses amb Mike Tobey (València), Will Clyburn (CSKA Moscou) i Mario Hezonja (Estrella Roja). L'anunci d'aquests tres cognoms deixa Jelínek i Llovet amb cara de pòquer i es miren entre ells. En aquest moment, l'inversor assegura que l'entrenador sortirà del duet Xavi Pascual-Dusko Ivanovic, tots dos tècnics de reconegut prestigi per haver entrenat a l'FC Barcelona i al Baskonia i que l'equip disposarà d'un gran pavelló amb botigues. L'inversor marxa de la sala i Nacho Llovet posa en dubte que pugui incorporar tots els jugadors que ha citat. Oriol Paulí entra a la sala i els informa que es tracta d'una innocentada.

Les bromes són habituals en el món de l'esport en aquestes dates. L'any 2018 el MoraBanc Andorra va anunciar en el seu compte de Twitter que Felipe Reyes (Reial Madrid) s'incorporava temporalment a la plantilla tricolor per a disputar un únic partit el 6 de gener. L'any passat, la broma va ser el fitxatge del pivot de l'Alacant Jorge Bilbao per substituir al lesionat Malik Dilme.

Comentaris (1)

Trending