Llavors d’Andorra per un tub

Una petita empresa familiar nacional prepara kits amb plantes autòctones perquè cadascú pugui plantar-les i cuidar-les allà on estigui

Andorra és un país de natura, on la vegetació, les plantes i les flors formen part incondicional de la vida dels seus habitants. Cuidar de l’entorn i de tot allò que el forma, és primordial per poder mantenir l’estil i la qualitat de vida. A Laminand, una petita empresa familiar nacional, han començat a apostar per la plantació i cura pròpia d’aquelles llavors més autòctones.

Laminand està format per Olga, dissenyadora gràfica, i les seves germanes que, segons explica, li tiren un cop de mà. Tot i que el projecte es va iniciar, com bé indica el seu nom, amb làmines personalitzades, aquest Sant Jordi afegiren una nova rama al seu negoci que els obriria la porta als productes que actualment comercialitzen. “No volíem vendre la típica rosa, així que vam fer un kit perquè cadascú pogués plantar la seva”, explica Olga.

D’aquesta manera, arribaren fins a Bridepalla, una associació catalana que treballa amb discapacitat i que comercialitza llavors en petites boletes de colors, que estan fetes d’abonament i que es poden plantar directament. Així, conjuntament, han creat els tubs que porten Andorra tot arreu. “Moltes persones els compren per regalar-los a familiars de fora o, fins i tot, quan se’n van del país per tenir les plantes autòctones amb ells”.

Un dels productes més autòctons i que més porta l’esperit d’Andorra amb ell són les petites capses que, cadascuna d’elles, porta una llavor diferent. Concretament, contenen blauet, calèndula i rosella. Totes elles, plantades l’una al costat de l’altra, formen els colors de la bandera nacional. Així, l’última inclusió en aquest ventall és “l’amanida andorrana”, un kit que conté carrota, enciam i tomàquet, amb un tríptic explicatiu. “Intentem fer coses originals i, sobretot, sostenibles”, apunta Olga.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending