La literatura andorrana, la gran protagonista

Sant Jordi finalitza amb molts llibres nacionals venuts i les roses exhaurides a mitja jornada

Si hi ha una gran guanyadora aquest Sant Jordi, sense dubte és la literatura andorrana. Els títols ‘Carlemany i Andorra. Històries de la Carta Pobla, el document que va originar una llegenda’, d’Oliver Vergés, i ‘Paraula d’Andorra’, de David Paloma, han sigut els més buscats. Tot i això, també ‘Bestiari Pirinenc’, d’Iñaki Rubio i ‘Carrer del bosc’, de David Gálvez han sigut demandats a les llibreries. “En aquest dia la gent sempre tracta de remuntar les seves arrels”, comenten des de Llibre Idees.

I aquesta afirmació sembla ser ben certa. Després d’un any pràcticament paralitzat, la gent andorrana no ha permès que la tradició mori. Han continuat acudint a les llibreries per buscar títols diversos i al seu gust. Fins a l’últim moment, les botigues han estat plenes de gent a la caça de les pàgines perfectes. A La Francesa, aquest 2021, han tingut una gran sorpresa, “sempre venem més literatura, però han vingut a buscar molts llibres infantils”. A La Llibreria, a més, han volgut destacar que, avui en dia, no existeix un ‘supervendes’, “potser s’emporten 300 exemplars d’un, però en venem mil de molts altres”.

“Ha vingut gent quan ja no ens quedaven, però hem tractat que tots sortiren d’aquí encara que fos amb una flor artificial”

A l’altra banda de Sant Jordi, a les floristeries, el balanç és més que positiu. Totes elles han exhaurit les roses a mitjan jornada. “Ha vingut gent quan ja no ens quedaven, però hem tractat que tots sortiren d’aquí encara que fos amb una flor artificial”, han explicat a la botiga Annabel. A Magnòlia les vendes també han sigut molt altes i, tot i que estan esgotats, s’han mostrat molt satisfets amb la diada. En totes les parròquies s’ha repetit el mateix patró i a Àngels Flors, a Sant Julià, també han esgotat tot el gènere.

En definitiva, sembla que la diada va recuperant l’esperança i va remuntant després d’una jornada trista al 2020. La gent ha tornat a sortir al carrer, s’ha apropat a les fires, ha buscat la seva rosa i ha comprat els llibres perfectes. Tot i que no ha sigut encara un Sant Jordi habitual, la normalitat no queda tan lluny quan es parla de tradició.

Comentaris

Trending