Joventut diví tresor?

El Raonador del Ciutadà està reunint tota la informació per organitzar una trobada de famílies que tenen fills amb trastornsLa decisió arriba després dels diversos problemes que hi ha hagut les darreres setmanes i el desmantellament d'un narcopís

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila està reunint tota la informació per a posar fil a l'agulla i organitzar una trobada de famílies que tenen fills amb trastorns. Vila ha reconegut que és un tema molt delicat i que s'ha de vetllar per la confidencialitat. L'associació Fills d'Andorra ja ha anunciat la seva intenció de participar a la reunió tot i que lamenten haver-se assabentat per la premsa.

Fills d'Andorra és una associació que dona suport als pares que tenen problemes de drogues o d'alcohol o una convivència complicada. És l’única associació legalment constituida que treballa a favor de les families i els adolescents amb problemes de conducta i/o addiccions.

La decisió del Raonador del Ciutadà per organitzar la trobada arriba després dels diversos problemes que hi ha hagut a les darreres setmanes amb adolescents i que va culminar amb la vaga de fam d'una mare que demana més recursos per a l’atenció dels infants, adolescents i joves que tenen trastorns de conducta greus.

Està prevista la construcció d'un centre residencial d'educació intensiva

En aquest sentit, ja està prevista la construcció d'un centre residencial d'educació intensiva (CREI) i que també comptarà amb pisos tutelats destinats a usuaris sense requeriments especials.  Concretament, els pisos estaran ubicats a la planta segona i tercera de l’edifici. N’hi haurà dotze, sis per planta i un total de 26 habitacions per a joves d'entre 12 i 18 anys. Actualment, hi ha diversos joves del país, menors, ingressats en centres catalans, prioritàriament en les institucions ITA (Argentona) i Amalgama (Berguedà).

Hi ha més de 20 casos de casos al Principat que afecten més a noies que a nois

Actualment, hi ha més de 20 casos al Principat que afecten més a noies que a nois. Hi ha moltes famílies desesperades i per aquest motiu, algunes, han anat al Raonador perquè centralitzi tota la informació i organitzi l'esmentada trobada. Marc Vila, però, vol recullir el màxim d'informació abans de dur-la a terme a més de la precaució perquè és conscient que és un tema delicat.

Des de Fills d'Andorra han insistit en la possibilitat que els comuns disposin d'educadors de carrer una iniciativa que va ser pionera en el seu moment a Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria. En el cas de la parròquia laurediana es van dur a terme diverses iniciatives com les de portar joves conflictius els dissabtes a la gossera de la Borda Vidal com a una activitat lúdica i socialitzadora

Comentaris

Trending