Una joia a Facebook

El Tribunal de Corts jutja el cas de robatoris d'anells i collarets després que una dona identifiqués un sospitós a través de la xarxa social

Comentaris

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dilluns tres persones per furt de diners i joies en almenys sis domicilis i la seva posterior venda. La fiscal creu que van ser més els robatoris. Un de les acusades no ha comparegut i un d'ells assegura no haver participat en els robatoris i que es va limitar a vendre part de les joies. La fiscalia demana per a dos dels acusats 20 mesos de presó condicional i 10 mesos per a la tercera a banda del pagament de les indemnitzacions corresponents i les costes processals.

Les defenses han considerat excessives les penes sol·licitades. En el cas de l'acusada, l'advocada s'ha referit a la seva col·laboració amb la Batllia i ha demanat una pena de sis mesos de presó condicional. Pel que al segon acusat, la seva advocada ha recordat que en el moment dels fets el seu defensat tenia menys de 21 anys i que ara ha refet la seva vida. Demana 12 mesos de presó i que la ferma sigui la que ja va fer com a preventiva.

Sol·licita que la resta sigui condicional. L'advocat del tercer acusat ha afirmat que aquest només havia venut i ha demanat la lliure absolució. Ha afegit que no està clar que les joies venudes procedissin dels robatoris jutjats i que el seu nom només sorgeix per les declaracions dels altres imputats. A més a més, en paraules de l'advocat, cap dels denunciants han reconegut les seves joies entre les venudes per l'acusat. "La majoria de furts coincideixen en el període escolar i el meu representant estudiava aleshores a Barcelona", ha explicat el lletrat.

Els robatoris es feien sense forçar la porta, utilitzant targetes de crèdit

Els robatoris que es remunten al 2011, 2012 i al 2013, i eren "silenciosos" com ha definit un dels agents de la policia que va redactar l'informe es van començar a resoldre després, que en un d'ells, la propietària de la casa va sorprendre el lladre, que va fugir després de donar-li una empenta i d'endur-se joies per valor de 6.000 euros. Posteriorment va rebre 2.005 euros de l'asseguradora i reclama la diferència. La dona, segons la seva declaració, va fer una recerca a Facebook i va trobar una foto que corresponia a de l'home que havia trobat en el seu pis, tot i que aquest, durant el judici, ha negat haver estat en el domicili. Els robatoris es feien sense forçar la porta, fent servir targetes de crèdit. Els agents van investigar en joieries d'Andorra i de la Seu d'Urgell en col·laboració amb els mossos d'esquadra. Es van poder comprovar algunes vendes de joies a Andorra i la capital de l'Alt Urgell. En total, es van vendre 30 lots.

Un dels acusats ha explicat que les venia per fer un favor a un amic que passava per dificultats econòmiques a causa de la seva addició al joc en línia. Aquest ha declarat que ara ja no juga, que té una feina com a repartidor i que ajuda econòmicament a la seva mare. Alguns dels afectats pels robatoris han explicat que no han rebut cap indemnització pels robatoris i reclamen l'equivalent al que se'ls va sostreure i que no han pogut recuperar. Altres han tingut una compensació per part de les companyies asseguradores però continuen reclamant la diferència. La sentència es coneixerà el 25 de juliol.

Etiquetes

Comentaris

Trending