L’interior d’un edifici condemnat

La ‘youtuber’ Urbex Woman ha publicat una gravació de prop de mitja hora durant la qual passeja per l’antiga clínica de Santa Coloma, que ha de ser enderrocada l’any vinent

L’antiga clínica de Santa Coloma té els dies, ara sí, comptats. L’edifici, abandonat des de principis dels anys noranta, es troba situat en una zona de gran risc de caiguda de blocs rocosos i, per, inaprofitable per a noves dependències. L’any vinent està previst el seu enderrocament. Ara, però, una ‘youtuber’ s’hi ha colat i ha publicat a la xarxa social una gravació de l’estat interior de les dependències.

Urbex Woman és la persona que, saltant-se (tot s’ha de dir) les restriccions d’accés a l’immoble, s’ha colat i ha fet un vídeo de prop d’una mitja hora on recórrer les instal·lacions, abandonades als anys noranta, amb el trasllat a l’hospital de Meritxell. Es tracta, de fet, d’un compte, justament, especialitzat en aquest tipus de gravacions. I, com ella mateixa destaca, ho fa abans que l’edifici vagi a terra.

El recorregut permet descobrir quin és l’estat de les instal·lacions, òbviament afectades pel pas del temps. Es pot veure com, quan es va abandonar, es va deixar molt material, com lliteres, taules, cadires però també maquinària que ja havia quedat obsoleta. Al llarg de tot l’enregistrament, es vol donar al lloc un ambient de terror, habitual, de fet, als vídeos del canal. Per cert, la gravació ja ha superat les 18.000 visites.

Es tracta, segurament, d’una de les darreres oportunitats de veure l’interior de la clínica. Cal recordar que l’accés està prohibit pel risc per a la seguretat que suposa entrar-hi. De fet, aquest és un dels motius pels quals, des de fa anys, la CASS i el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ), propietari de l’immoble, volen procedir al seu enderroc, que ara sí que tirarà endavant.

El pressupost pel 2021 inclou una partida a càrrec de l’FRJ per fer les obres. Prèviament, es construiran unes proteccions contra la caiguda de rocs que supliran el mateix edifici, que actuava com a barrera artificial. Posteriorment, es tirarà a terra l’antiga clínica.

Comentaris (5)

Trending