Intercanvi musical entre Andorra i Barcelona

L’Institut de Música del Principat i el Conservatori del Liceu de la capital catalana ofereixen un concert conjunt de guitarra al Teatre comunal

Al Teatre comunal d’Andorra la Vella sonen aquesta tarda les guitarres de l’Institut de Música i del Conservatori del Liceu de Barcelona. Gràcies a un intercanvi musical les dues formacions acudiran a les respectives ciutats per tal d’oferir un recital amb un repertori propi i un conjunt. Aquest dissabte, 4 de febrer, és el torn del Principat i aquest matí s’ha celebrat el primer assaig on s’han pogut reunir tots els músics per sonar junts per primera vegada.

El concert començarà amb les dues formacions interpretant obres per separat. Per part de l’Institut de Música son deu els alumnes que hi participen, i han escollit la peça ‘Nits d’Andorra’. El cap de servei, David Sanz, explica que l’autor, Josep Maria Terrades, “no vivia al país, però passava algunes temporades aquí”. De fet, el mestre Joan Roure la va incloure en alguna de les seves sardanes. “És una obra pròpia nostra i es va considerar adient incloure-la”, remarca Sanz.

Per la part barcelonina presenten un repertori variat, des de música espanyola fins al barroc o el segle XX. Sanz indica que interpreten dues obres de l’autor barroc Sanz, ‘Danza de las hachas’ i ‘Canarios’. Així mateix, també tocaran un moviment d’un concert de Vivaldi amb dos solistes del seu conjunt i, a més, una peça de Manuel de Falla, ‘Círculo Mágico’. Tot això conclourà amb el conjunt de les dues formacions que interpretaran ‘Canción de cuna’, del reconegut guitarrista Leo Bouwer amb l’arranjament de Sergi Vicente, que va ser qui va fundar el conjunt de Barcelona.

“El més important és donar visibilitat als dos conjunts i oferir l’experiència als nostres alumnes perquè tinguin contacte amb les persones d’un altre centre i que puguin gaudir de l’experiència de mostrar també al públic el treball que es du a terme a l’aula durant el curs”, remarca Sanz. Les sensacions després del primer assaig conjunt, de fet, han estat molt bones. Ja s’havia treballat per separat, cadascú en les seves obres, però poder reunir tota aquesta feina ha estat una experiència “fantàstica”.

El pròxim 19 de maig serà el torn de visitar Barcelona. Es farà en el marc del concert del cicle familiar que s’organitza des del Liceu. Es tracta d’un recorregut que es fa amb les diferents escoles vinculades al conservatori. Tot i que l’Institut de Música no ho és, Sanz assenyala que aquest intercanvi els ha permès formar part d’aquesta representació.

Comentaris

Trending