L’home que picava a la porta amb una navalla papallona

La policia deté un veí d’Escaldes que va amenaçar la dona amb qui havia començat una relació amb un ganivet i una pistola; tots dos estaven allotjats en habitacions diferents d’una pensió

De colpejar la porta amb els artells de la mà a fer-ho amb una navalla del tipus papallona. La policia va detenir la matinada de dilluns a dimarts un veí d’Escaldes que hauria amenaçat la dona amb qui feia poc que havia iniciat una relació sentimental amb un ganivet i una pistola, que va resultar ser de joguina. Els agents que van rebre la denúncia inicialment haurien sospitat que la versió de la dona era lleugerament magnificada. Les imatges enregistrades per les càmeres de vídeo-vigilància de la pensió on van passar els fets van demostrar que el que la dona deia era el que va succeir.

El succés, segons que haurien confirmat fonts coneixedores del mateix properes a l’establiment que en va ser escenari, a la part alta d’Escaldes, hauria passat diumenge al vespre, tot i que la dona, temerosa però amb l’intent d’evitar tornar-se a haver de trobar amb un ensurt com aquell no ho va denunciar fins força hores després. Els dos implicats viuen, o vivien almenys fins dilluns, en un hotel-pensió de l’avinguda Carlemany. Cadascun en una habitació diferent. Des de feia un temps, poc, haurien iniciat una relació.

Una gravació de les càmeres de vídeo-vigilància de l’establiment que va ser escenari dels fets va recollir perfectament el comportament agressiu i amenaçant de l’arrestat

Diumenge, les fonts consultades no n’han pogut aclarir el motiu, l’home va acudir a l’habitació de la dona amb una actitud amenaçadora des de l’inici. Des dels cops amb els artells, que ben aviat deixarien pas a la navalla papallona. El ganivet va acabar clavat a la porta. Davant tal rebombori, la dona, una desena d’anys més gran que l’home (trentena ell; quarantena ella), va obrir la cambra però amb prou cautela. Quan va veure qui suposadament era la seva recent parella fora de lloc i amb la navalla i una pistola, el temor va ser tal que va tornar a tancar de cop la porta i va quedar refugiada a l’habitació.

Que passaria posteriorment, les fonts no ho han precisat. El que sí que sembla clar és que l’endemà a primera hora de la tarda, és a dir, dilluns, la dona acudiria al despatx central de policia a denunciar la situació. La policia va donar credibilitat a la versió exposada però agafant-ho amb cautela. Això sí, el fet que el denunciat fos un home amb nombrosos antecedents, ja des de menor, ho feia tot possible. Les imatges que conservava l’establiment de les seves càmeres de seguretat van corroborar el que havia passat al passadís frontal a la porta de la cambra de la dona.

Automàticament, la policia inicia una recerca del denunciat. A la pensió no hi era. Però el fet que fos un home conegut pel seus antecedents, aviat van fer localitzar-lo. El presumpte autor del delicte d’amenaces amb una arma -més enllà del port il·legal de l’arma pròpiament dites- estava en un bar, on havia ingerit una quantitat notable d’alcohol. Ja era matinada de dilluns a dimarts. A sobre, els agents que van procedir a detenir el denunciat hi portava la navalla descrita per la dona  i que la gravació havia captat. La pistola va resultar ser de joguina. ¿La motivació de tot plegat? ¿El mòbil? Les fonts consultades no ho han sabut aclarir, més enllà de referir la conducta i el comportament sempre complicat de l’home.

Comentaris (1)

Trending