El gust per la coca més clàssica

Les pastisseries del país rematen una de les cites més importants de l’any, la revetlla de Sant Joan, amb xifres pràcticament equiparables al 2019

Festa i tradició va, pràcticament sempre, envoltada d’un bon menjar. La revetlla de Sant Joan no podia ser diferent, i la gent ha tornat al costum d’aconseguir una coca per a fer la celebració amb familiars o amics. També es manté invariable el gust pel més clàssic. El Tortell, la Fleca Font, Les delícies de Jimmy i Cigne & Delicious estan d’acord, el que més triomfa és la fruita i la crema.

La gent d’Andorra continua tendint a mantenir les tradicions, optant pels sabors més tradicionals. Tot i això, a les pastisseries també en preparen d’alternatives per a aquells que no els hi agraden aquests ingredients. “Sempre hi ha algú que demana farcides de nata”, comenten al Tortell. Així mateix, a l’Artipà també es preparen per als gustos de la gent, i en tenen de llardons, o a la Fleca Font, on també es poden veure de xocolata.

Per a les vendes també han estat llestos aquest any els pastissers. “Estem sorpresos perquè va molt bé, tenim bastants encàrrecs i es nota que la gent vol fer la festa al vespre”, expliquen a Les delícies de Jimmy. A l’Espícula, preveient la gran afluència de gent i la gran quantitat d’encomandes que han tingut, han posat coques a un expositor al costat de la fleca, per evitar les cues. A Cigne & Delicious s’espera, en finalitzar la jornada d’avui, haver venut unes 250 unitats aproximadament. “Estem més o menys en xifres del 2019, com un any normal”, indiquen al Tortell.

Respecte a la previsió en l’encomanda i la quantitat que es demana sembla que són dos variables que van canviant depenent dels costums de cada parròquia. A l’Espícula es podia fer l’encomanda fins al dia 10 de juny, per tant la gent va ser molt previsora, igual que a Les delícies de Jimmy, on la gent és pràcticament fixa i acudeix en temps. Al contrari, a la Fleca Font “vènen a partir de migdia, ja pensant en el vespre”.

 

Comentaris

Trending