La guerra contra el baf provocat per les mascaretes

Les òptiques apunten que no s’ha detectat un increment fort de les vendes de les llentilles perquè a la gent li costa canviar i s’opta per elements més assequibles com camusses o esprais pels vidres

La necessitat de servir la mascareta en gairebé qualsevol lloc que no sigui a casa ha suposat un important inconvenient per a un col·lectiu important de la població: aquells que necessiten fer servir ulleres. Des del primer moment, tots els qui en portaven van poder comprovar que la protecció facial provocava un gran problema: el baf que provoca la respiració dificulta de forma important la visió, fet que s’agreuja amb la baixada de temperatures que ha propiciat la tardor. Toca, doncs, buscar solucions.

Els dependents de les òptiques del Principat han estat testimonis els darrers mesos de nombroses peticions per part de clients que buscaven la solució a aquesta problemàtica. Com en molts àmbits de la vida, hi ha una de més barata i una altra que suposa una major inversió. Aquesta segona són les llentilles.

Els establiments, per ara, no han detectat una gran demanda d’aquests elements. “No són ben bé la solució que vol la gent”, explica el propietari de l’òptica Creu Verda, Bertran Pagés. I és que, recorda, “segons quina persona no és possible emprar-les”. El que ha passat, principalment, és que, qui ja les tenia, s’ha acostumat a usar-les més i deixar de banda les ulleres. Des de l’òptica Pasteur també es posa en relleu que “poca gent acostuma a canviar si està acostumat a ulleres”. Un últim detall l’apunta el gerent d’Euro Ópticas, Pere González: “entenc que tampoc hi ha una demanda gran perquè hi ha molta gent que, per la situació econòmica, no s’ho pot permetre”.

Per tant, toca anar cap a l’altra solució. Elements més assequibles econòmicament, com ara camusses o esprais i líquids que ajuden a evitar l’embafament dels vidres. “Des del març ja vam començar a notar que la gent en tenia necessitat i les vam demanar”, expliquen des de la cadena Pasteur. Els professionals de l’òptica, però, admeten que “l’eficàcia pot ser d’un 70%” i, per això, entenen que cal aprendre altres trucs, com sobretot ajustar-se bé la mascareta.  Així ho apunta Pagés: “la primera solució és triar-la bé; les millors són les quirúrgiques i les FFP2”.

El que està clar és que, al final, la solució desitjada per totes les persones que han de portar ulleres no es trobarà a les òptiques. El que acabaria de posar fi de forma definitiva al problema seria la vacuna que permeti recuperar la plena normalitat i, per tant, no calgui sortir de casa amb aquest element de protecció que tants maldecaps els està provocant.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending