Els gossos, víctimes de la crisi econòmica derivada de la Covid-19

Moltes persones es veuen abocades a deixar les seves mascotes al refugi, ja que els resulta impossible mantenir-los

Fa uns anys, a l’estiu, el principal motiu pel qual s’abandonaven els gossos eren les vacances. Moltes persones, sense cap mena de remordiment, deixaven les seves mascotes quan marxaven, i la temporada es convertia en una època negra per als refugis. Aquest any sembla que aquesta tendència ha baixat, per a deixar pas a una altra més trista, si cap. “El principal motiu d’ingrés a la gossera és la impossibilitat de les famílies per mantenir-los”, afirmen des de GosSOS.

“Volem pensar que la gent està més conscienciada i quan adopta un animal, ho fa tenint en compte que ha de marxar de vacances i el que suposa econòmicament tenir una mascota”, expliquen. Tot i això, a molta gent aquesta crisi econòmica li ha pegat de ple i l’ha deixat sense els recursos necessaris per mantenir els seus gossos a les seves llars. L’única sortida possible, portar-los a la gossera perquè una altra persona es pugui fer càrrec d’ells.

Respecte als salvaments, des de GosSOS expliquen que es troben molts animalons que han sigut perduts per turistes. Aleshores, si porten xip, s’inicia el procediment per contactar amb els propietaris, que tenen fins a vuit dies per anar a recollir-los abans que es posin oficialment en adopció. Un altre perfil de gos és l’abandonat pels caçadors quan ja han acomplert la seva funció. En aquest cas, difícilment estaran enregistrats i no es podrà demanar responsabilitat a ningú.

Actualment, a la gossera es tenen vint animals, a més d’aquelles cases que es fan càrrec dels cans que, per diversos problemes, no poden suportar la vida en un refugi. El temps mitjà perquè es completi l’adopció és, aproximadament, d’un mes i mig. Tot i això, sempre hi ha exemplars amb característiques especials, que han passat dificultats i que tenen problemes de conducta que sempre costa més que aconsegueixin una nova llar.

El perfil principal que trobem i que tenim són gossos joves i dinàmics, d’entre un any i mig o dos”. Molts d’ells, a causa de la seva edat, han creat problemes a les cases on es trobaven o els propietaris no s’han sabut adaptar al que suposa tenir un cadell, per tant el seu destí acaba al carrer o al refugi, a l’espera d’una nova llar.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending