Festa del Consell d’Infants i moltes propostes realitzables

Fins a 260 alumnes de cinquè curs de sis centres escolars s’han trobat a l’Estadi Comunal per jugar amb els inflables i realitzar diverses activitats com a celebració, tot i que encara no s’ha realitzat la sessió

La festa de cloenda del Consell d’Infants s’ha realitzat sense haver-se fet la sessió. Ha estat una qüestió de disponibilitat de l’Estadi Comunal, però això no ha evitat que fins a 260 nens de sis centres escolars d’Andorra la Vella acudeixin per gaudir dels inflables i les diverses activitats. Amb previsió, el cònsol major, David Astrié, ha avançat algunes de les propostes que es presentaran durant el Consell i, de fet, ha assegurat que moltes d’elles son realitzables. Això és una motivació afegida perquè es continuï amb aquesta iniciativa cada any.

“És una festa de cloenda una mica atípica, perquè fins al 6 de juny no farem el Consell dels Infants”, ha remarcat Astrié. Però la música, els inflables i les activitats han permès que els nens i les nenes dels sis centres escolars de la capital puguin gaudir del bon temps que s’ha trobat aquest divendres. Ha estat un tema de disponibilitat de l’Estadi Comunal i el fet que encara no s’hagi realitzat el Consell no ha estat excusa per no fer-ho, “és una festa molt esperada pels nens”.

El que espera el comú son les propostes que es faran el pròxim 6 de juny. Moltes d’elles, altament realitzables per la corporació. Fent una mica d’avançament, Astrié ha explicat que es plantejarà “crear un gimnàs per nens, pintar passos de vianants o crear un parc d’aigua”. També es plantejaran algunes accions en certs indrets on ja s’ha actuat, però el cònsol considera que cal reforçar la comunicació. Per exemple, el camí ciclable que uneix l’escola de Santa Coloma amb el parc fluvial, que ja hi és, “però caldria reforçar la senyalització i indicar que és una pista que poden utilitzar les bicicletes”.

Moltes de les propostes que es plantegen durant el Consell d’Infants, de fet, acaben materialitzades. A tall d’exemple, el tobogan amb forma de piràmide que es va col·locar al Parc Central. “Des del comú en veiem moltes que son realitzables i ens agrada portar-les a terme”, ha remarcat Astrié. Això també fa que es mantingui la motivació per part de les escoles per continuar participant en aquesta iniciativa. “Ens agrada escoltar els alumnes que tenen moltes inquietuds, i moltes van vinculades al tema de la sostenibilitat, estan molt sensibilitzats amb el respecte a l’entorn, amb el medi ambient, amb l’aigua, i ens agrada sentir aquesta conscienciació”, ha remarcat Astrié.

Comentaris

Trending