Fer-se l’argentí per no haver d’anar amb l’andorrà

Tres dels monitors d’esquí de l’EFPEM que acudiran a l’Intereski de Finlàndia ho faran sota el paraigua ‘albiceleste’ per no haver d’associar-se a l’AAME, amb qui hi ha una guerra oberta interpersonal

Que entre l’EFPEM i l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) no hi ha bon rotllo és evident. Potser millor, que entre integrants d’una institució i de l’altra hi ha una guerra oberta i un enfrontament de fa anys és ben clar. Fins al punt que educadors andorrans acabaran assistint a l’Intereski en representació de l’Argentina. Tot per no haver de tòrcer una mica al braç. És allò de quatre i mal avinguts.

En efecte, el conveni que tenien les dues entitats esmentades s’ha acabat trencant -evidentment l’AAME acusa l’EFPEM de no haver fet la feina com tocava- i ara aquesta darrera institució no podia enviar representants seus al congrés mundial d'educadors esportius d'esquí i disciplines associades que se celebra a partir d’aquest dissabte a Levi. A punt va estar que no hi hagués representació andorrana per una suposada manca de suport institucional.

Finalment, i cadascú pagant-s’ho de la butxaca, són cinc els monitors d’Andorra que, si no hi ha canvis de darrera hora, participaran a l’Interski. Per poder-hi ser havien de tenir una acreditació oficial. L’AAME ostenta la capacitat de representació en el cas d’Andorra. Això sí, l’entitat va posar com a condició que calia que aquells que volguessin anar a Levi, havien de ser socis de l’entitat. I aquí rau el problema.

Carles Iriarte durant la darrera assemblea de l'AAME.

Relacionat

Els monitors d’esquí del país denuncien la seva continuada substitució “per mà d’obra més econòmica”

Dos dels participants a l’Interski són socis. Per tant, cap a Levi falta gent. Un tercer va ser soci fa temps però va ser expulsat per l’entitat per un suposat comportament anòmal. I ara no tenia cap voluntat d’admetre’l de nou entre els associats. Per tant, sota el paraigua de l’AAME no podia acudir-hi. ¿Solució? L’andorrà s’ha fet l’argentí i els altres dos membres de l’EFPEM que tampoc eren socis de l’associació de monitors han fet servir la mateixa via.

Cinc andorrana a Levi -suposadament. Dos sota bandera tricolor i tres amb l’’albiceleste’. El clar exemple que això dels educadors d’esquí va de mal borràs i que davant la dispersió dels professionals andorrans no sembla complicat que ni tan sols les empreses i les administracions se’ls prenguin gaire seriosament. Més enllà que surtin més rentables els professionals forans. Molt sovint, justament, procedents de l’Argentina.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending