Els monitors d’esquí del país denuncien la seva continuada substitució “per mà d’obra més econòmica”

L’AAME, que acudirà a final de mes al congrés de l’Interski que es farà a Finlàndia, assegura que “no creiem en les institucions del país, comuns o Govern, no creiem tampoc en els grups polítics”

Comentaris

Carles Iriarte durant la darrera assemblea de l'AAME.
Carles Iriarte durant la darrera assemblea de l'AAME. Toni Solanelles

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) lamenta “l’inexistent suport crònic que patim els professionals per part de les administracions com així del sector privat” i denuncia la “contínua disminució d'educadors andorrans al país, substituïts per mà d'obra més econòmica”. Ho fa en el marc de la propera celebració del congrés de l’Interski que s’ha de celebrar a final d’aquest mes a Finlàndia.

L’AAME, que cada vegada representa menys monitors en exercici al Principat, explica en un comunicat que ha anat d’un pèl que no acudeix a l’esmentat congrés per la manca de suport i la dificultat d’assumir els costos que significa. Però, finalment, i en solitari, és a dir, sense l’acompanyament de l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM), amb la qual tenien un conveni de col·laboració en relació amb l’Interski, hi acabarà acudint.

Sia com vulgui, el president de l’AAME, Carles Iriarte, manifesta que “no creiem en les institucions del país, comuns o Govern, no creiem tampoc en els grups polítics”. I hi afegeix que “malauradament, i el temps i els anys ens donen la raó, nen poca cosa han fet els darrers 15, 20 anys per al nostre ofici, per la nostra professió, pels professionals o els seus alumnes. Per les fotos, ràpids s'hi han posat, però de resultats, minsos o cap ni un”.

Captura de pantalla 2023 03 15 a las 12.03.26

Amb tot, Iriarte assegura que “en el que sí que creiem fermament és amb el nostre país, creiem amb Andorra i la seva gent. Per sort, Governs, comuns, caps de Govern, ministres, consellers i cònsols, tots passaran, però el país quedarà”. L’AAME lamenta que l’EFPEM no els acompanyi perquè “serà com si al congrés mundial de metges, no enviem cap metge ni cap exposició o treball, però sí al rector de la universitat”. I fa vots perquè la situació canviï per al proper congrés, a celebrar-se el 2027.

L’Intereski és el congrés mundial d'educadors esportius d'esquí i disciplines associades, on es reuneixen tots els països de neu i on els seus professionals intercanvien i treballen plegats en l'avenç de la tècnica i de l'ensenyament de l'esquí i altres disciplines. “És el lloc on qualsevol país de neu que s'apreciï hi vol ser i no hi pot faltar”, manifesta Iriarte.

Comentaris (10)

Trending