Fent turisme per buscar la felicitat

El tercer itinerari Macarulla se situa a la zona d’Engolasters, ha suposat una inversió de 40.000 euros i permet recuperar a memòria de les bruixes

Bolets, menairons i, ara, bruixes. En aquest cas, la Quela. Les rutes Macarulla guanyen un nou recorregut, el tercer. En aquest cas, a Engolasters. Andorra Turisme i el comú d’Escaldes-Engordany han invertit uns 40.000 euros en aquesta iniciativa, destinada al públic familiar. El juny, hi ha prevista un quart camí, als Cortals d’Encamp.

‘La poció de la bruixa Quela’ és el nom de la tercera ruta Macarulla, presentada aquest dijous pels seus impulsors, Andorra Turisme i el comú d’Escaldes. En total, 40.000 euros d’inversió per crear una ruta propera a la ja existent de les Fonts dirigida a un turisme familiar, especialment amb nens entre 4 i 12 anys. Té una “dificultat mitjana” amb 125 metres de desnivell positiu.

Andorra Turisme ultima un quart itinerari: serà als Cortals d’Encamp, a partir de juny i es dedicarà al seguiment de rastres i petjades

Si en les anteriors rutes s’havia agafat com a eix els bolets (Canillo) o els menairons (Pal), ara s’ha apostat per un altre tret històric d’Andorra i el Pirineu: les bruixes. I més concretament la Miquela, o Quela com es diu el camí, la primera a ser condemnada al Principat, el 1420. “Recuperem llegendes i el passat”, ha explicat el ministre de Turisme, Jordi Torres Falcó, que ha defensat que la iniciativa suposa “un atractiu més per a la zona”.

De forma similar s’ha expressat la cònsol major escaldenca, Rosa Gili. “Són coses nostres. Posem en valor la nostra història, la natura i el bosc”, ha remarcat. A banda, ha indicat que la ruta crearà “sinergies” a la zona, amb el llac d’Engolasters o l’entrada a la vall del Madriu.

Com els anteriors itineraris Macurulla, el de la bruixa Quela es presenta amb diferents punts amb jocs que serviran per anar omplint un fulletó. Alguns dels elements han estat obra de l’artista Samantha Bosque. El més atractiu, la bàscula que permet buscar la fórmula de la poció de la felicitat.

En total, la inversió és de 40.000 euros. “No són inversions milionàries però ens permeten crear un relat de la història d’Andorra i un atractiu”, ha manifestat Torres. En aquest cas, dirigit a turisme familiar, però també a gent del país.

I no serà pas el darrer itinerari Macarulla. De fet, en poques setmanes, al juny, està previst que s’ultimi el quart. Estarà situat a la zona dels Cortals d’Encamp i se centrarà en rastres i petjades.

Comentaris

Trending