Esquiar gràcies a Internet

Diversos portals web d’Espanya ofereixen paquets turístics per visitar el Principat amb forfet inclòs assegurant que “no hi ha cap problema per accedir a les pistes d’esquí”

Si es fa amb predisposició, en qüestió de pocs minuts es pot trobar a Internet més d’un portal que ofereix escapades a Andorra amb forfet inclòs. Amb accés a les pistes d’esquí, vaja. Des d’un preu inicial de 50 euros la nit, el client s’assegura l’entrega gratuïta del passi. Cert és que, oficialment, les pistes estan tancades pels no residents, però la realitat és ben diferent. I és que, com ja va avançar aquest digital, s’estaria fent la vista grossa quan els turistes no són francesos. I encara bo.

En cas que qualsevol ciutadà consulti als portals sobre la validesa dels ‘forfets en línia’, l’explicació serà ben senzilla: “Les estacions no estan venent directament als turistes, però sí ho estan fent a través d’agències”. De fet, alguna d’aquestes empreses afirma a la seva pàgina web que “no hi ha cap restricció per accedir a Andorra si ets resident a Espanya” i que “ja es pot esquiar sense cap inconvenient, tant si vius al Principat com si fas aquí la teva reserva”. Això sí, tot i que l’activitat és, com a mínim, qüestionable, s’han establert un màxim de vendes per a cada jornada amb l’objectiu de respectar l’aforament de seguretat de les pistes i evitar la propagació del coronavirus. O almenys així ho expliquen.   

Una vista de la pista l'Avet de Soldeu.

Relacionat

Una prohibició d’esquiar més oficial que real

La patata calenta canvia de mans si es consulta a les estacions. Hi ha explicacions de tots els colors. Que si tenen un contracte firmat, que si les agències tenen la potestat de vendre i ells no han pogut evitar-ho...o directament neguen que les transaccions s’estiguin duent a terme. A més, alguns miren de treure importància a l’assumpte assegurant que “aquests portals no estan tenint èxit enguany, com a molt hauran venut una trentena de forfets”.  

Sia com vulgui, de vendes se’n fan. I la vista grossa, també. Durant els darrers dies, alguns residents ho han confirmat després de veure amb estupefacció com els turistes campen per les estacions -encara que als francesos sí se’ls nega l’accés, normalment- i no només per esquiar. Les passejades en motos de neu o en trineu tirat per gossos i les sortides en raquetes també estan disponibles a les agències. Bé, oficialment, no. Tot plegat ha portat el Govern a anunciar que analitzarà la situació perquè té la sensació que no sestan respectant els compromisos assolits amb Ski Andorra. 

Una de les explicacions que ofereix un dels portals web
Una de les explicacions que ofereix un dels portals web

 

Comentaris (5)

Trending