Una prohibició d’esquiar més oficial que real

Estupefacció entre diferents usuaris en comprovar com hi ha estrangers, com ara espanyols o fins i tot holandesos, a les pistes, amb qui es fa els ulls grossos, forma de fer que, però, no s’aplica als francesos

Les pistes del país estan obertes únicament per les residents. Ni tan sols s’ha acceptat, per ara, que hi puguin accedir les persones que viuen a l’Alt Urgell, malgrat que Andorra hi ha quedat assimilada. Aquesta és la versió oficial. La realitat, però, difereix. Al Principat hi ha pocs turistes, sí; però, almenys una part, sí que estan esquiant sense excessius problemes. En certa forma, es fa la vista grossa a l’hora de vendre forfets. Això sí, amb l’excepció dels francesos.

El volum de visitants que aquests dies hi ha al país queda molt per sota del que seria normal en aquesta època de la temporada d’hivern, coincidint amb les vacances de Carnaval. El coronavirus i les restriccions imposades als països veïns fan molt complicat la seva arribada. Però hi ha qui ve i, també, els que aconsegueixen superar el vet oficial per poder practicar esquí.

Així ho han constatat diferents persones que s’han posat en contacte amb Altaveu. Posen en relleu que a les pistes hi ha, residents andorrans a banda, esquiadors provinents d’Espanya. A Soldeu i al Tarter se’ls ha vist accedir sense excessius problemes. A aquest darrer sector també s’ha vist, fins i tot, un grup d’holandesos. La situació genera certa estupefacció, tot tenint en compte la limitació oficial d’accés només per a persones del Principat.

En certa forma, i com han explicat algunes persones, a l’hora de comprar el forfet s’estaria fent relativament els ulls grossos amb una única excepció: si s’és francès. En aquest cas, es té clar que el passi no es ven. I és que, cal recordar, és el país veí del nord qui més ha pressionat per mantenir aquesta restricció d’accés i, des del Govern, s’ha volgut anar amb peus de plom per garantir que, com a mínim, ni que sigui amb prova PCR o TMA per tornar, els visitants gals puguin arribar a Andorra.

Comentaris (23)

Trending