Espot, avalador del cortó dels Espiolets

El comú d’Encamp ha celebrat el tradicional Consell de les Talles, amb la subhasta corresponent, a la qual ha assistit el cap de Govern, així com el ministre de Turisme, Jordi Torres

Encamp ha celebrat aquest dilluns el tradicional Consell de les Talles, que es fa sempre a mitjans del mes de febrer. Un dels punts de l’ordre del dia és la subhasta de prats comunals destinats a la pastura dels ramats. Aquest any, com a principal novetat entre els assistents, més enllà d’aquells que han acudit per tal d’aconseguir un cortó, han estat presents el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el cap de Govern, Xavier Espot. Aquest darrer ha sortit de la casa comuna havent-se convertit en avalador de l’arrendatari del cortó dels Espiolets. També han acudit els cònsols de Canillo.

Ha estat el primer any que Espot acudia per tal de presenciar aquesta tradició encampadana, i que reuneix a la sala de comú els ramaders i banders de la parròquia preparats per a cantar les millors ofertes pels terrenys. Però, en cas de no poder fer front a la quantia que han ofert, han de tenir un avalador que els respaldi. Pot ser consensuat, o no, però l’avalador sempre ha de donar el seu consentiment. Aquest ha estat el cas del cap de Govern, que s’ha convertit en la figura que cuidarà les esquenes de Miquel Alís en cas que no pugui fer front als 110 euros pels quals s’ha tancat la subhasta per cortó dels Espiolets.

Aquest ha estat el punt anecdòtic d’una sessió que ha tingut, de nou, els cortons del Pas de la Casa i del Bullidor, i el cortó d’Engaït i Montmalús entre el llistat per arrendar. Aquests terrenys reben ofertes per tenir-se durant dos anys, i el darrer cop que es van oferir va ser al 2020. Després d’aquest vespre, els arrendataris podran fer-ne ús fins al 2024. En total, la xifra de la subhasta ha ascendit als 2.050 euros en total.

Comentaris

Trending