Esperant l’hora per parar els cartrons (i dormir)

Estupefacció i tristesa entre veïns de la zona dels Marginets d’Andorra la Vella en trobar un passavolant sense recursos fent temps per ‘fer-se el llit’

“Trista Andorra, trista realitat.” Alguns dels veïns de la zona dels Marginets, a Andorra la Vella, encara no se’n saben avenir de la situació amb què es van trobar aquest diumenge. Un jove italià -“molt educat i agraït”- fent temps amb una caixa de cartró a la vora i les poques pertinences que duia a sobre, per poder desplegar la capsa i passar la nit al ras cobert pel cartró al carrer Esteve Dolsa i Pujal.

Els veïns de la zona, els qui es van trobar amb el noi en qüestió es van quedat atònits, estupefactes. Ho han explicat alguns d’ells. De seguida van veure que es tractava d’un passavolant sense recursos que havia arribat al país en cerca de quelcom millor del que havia tingut fins ara. Però tampoc d’entrada semblava que la situació anés a bé. D’entrada almenys.

Imagen de WhatsApp 2023 05 21 a las 21.10.03
El jove esperant que enfosquís.

Aquells que el van tractar expliquen que li van portar menjar. Concretant: un entrepà de truita, un tall de pastís, un tall de formatge i un litre de llet. Li van oferir roba d’abric però va explicar que per això no calia patir, que ja en portava. “Com a pares fa molta pena veure un noi que podria ser el teu fill al carrer en aquestes condicions…”

El jove va ser en tot moment molt correcte. Molt agraït. Lluny del que passa en altres ocasions que a les primeres de canvi s’avisa a la policia i seguint els cànons dels usos i costums no escrits s’acaba foragitant l’implicat, en aquest cas, a priori, no es va fer tal advertència. “Això en aquests moments és el que malauradament ens espera a Andorra”, conclouen els veïns.

Comentaris (17)

Trending