Els espartans guanyen la batalla al coronavirus

La cinquena edició de L’Spartan Race al Principat se celebrarà al poble d’Encamp des d’aquest divendres i fins al diumenge i comptarà amb un bon llistat de mesures de prevenció sanitàries

Sense aigua i sense fang. Sense festival, càtering ni premis i a porta tancada. L’Spartan Race arriba al Principat i serà la primera d’aquestes curses que se celebra a nivell europeu després de la pandèmia. Amb 1.500 espartans confirmats -el màxim establert- i un bon llistat de mesures sanitàries, la cinquena edició que s’organitza al país es durà a terme per primer cop dins del poble d’Encamp, als Cortals i a les Pardines, “un recorregut brutal, més que original, sorprenent, divertit i dur que demostra que les coses es poden fer”.

El director general de l’Spartan Race a Espanya, Àngel Sanz ha explicat avui en roda de premsa que s’han hagut de fer moltes modificacions per aconseguir que la cursa d’obstacles fos una realitat. Registre digital per part dels participants, espais separats amb més distància de l’habitual, gel hidroalcohòlic abans i després de cada prova, l’obligació que els espartans portin la mascareta als obstacles que hi ha dins del poble i la modificació dels temps de sortida per evitar aglomeracions són alguns exemples del treball realitzat per part de l’organització. Fins i tot, es va reduir el nombre de participants dels 3.000 fins als 1.500, que es repartiran en blocs de 500 persones per dia. “He de donar la meva enhorabona a la gestió de la pandèmia que ha fet Andorra. Amb aquest acte esportiu, Encamp es mereix ser reconegut com a la vila europea de l’esport”, ha afegit Sanz.

El comú ha reforçat els agents de circulació i hi haurà un equip d’informadors per evitar aglomeracions dins del poble i senyalitzacions per evitar el contacte entre els participants i els ciutadans.

Per la seva part, el conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernàndez i el de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot han declarat que la consecució d’aquest projecte ha estat possible gràcies a la feina conjunta entre el comú de la parròquia, el Govern d’Andorra, l’Spartan Race i Andorra Turisme. En aquest sentit i segons els consellers, s’han reforçat els agents de circulació i hi haurà un equip d’informadors per evitar aglomeracions dins del poble i senyalitzacions per evitar el contacte entre els participants i els ciutadans. A més a més, el comú compta amb seguretat privada i l’ajuda dels 60 organitzadors i els 350 voluntaris de la cursa.

Davant les dades d’ocupació hotelera que ha registrat el Principat durant el mes d’agost, el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku ha qualificat l’estiu d’“excel·lent” i ha recordat que ara és un moment clau per definir quina és la capacitat receptiva del país com a destí turístic de cara a l’hivern. “Volem continuar fent-ho el millor possible i esdevenint un referent a nivell europeu, encara que el coronavirus ens ha ensenyat que no sabem quan haurem de començar a pensar d’una altra manera”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending