L'Andorra dels Pichichis

Ernest Forgas i Musa Sidibé, tots dos de l'equip tricolor, són dos dels quatre màxims anotadors del grup 3 de Segona BTots dos destaquen que bona part del seu èxit ofensiu és fruit de l’aposta per sortir des del darrere amb la pilota jugada

Quatre jugadors comparteixen en aquests moments el lideratge de la classificació de golejadors del grup 3 de Segona B. D’ells, dos són de l’FC Andorra. Ernest Forgas i Musa Sidibé, amb sis dianes cadascú, s’han convertit en peces claus del conjunt tricolor. Diumenge passat, l’Ebro els va patir a tots dos. Els ‘Pichichi’ tricolors van colpejar dos cops.

La solidesa defensiva (només 9 gols encaixats en 13 partits) és una de les claus de la bona campanya dels homes de Gabri García al grup 3 de Segona B. Però n’hi ha més, Una altra és l’encert ofensiu, especialment personificat en les figures d’Ernest i Musa, la millor parella golejadora del grup, amb sis dianes cadascú. No és habitual que un mateix equip tingui dos davanters al capdavant de la taula de màxims anotadors. L’Andorra els té.

Ernest i Musa comparteixen el lideratge d’aquesta classificació amb dos altres jugadors: César Díaz, del Castelló, i Torras, de l’Ejea, tot i que aquest darrer ha marcat dos des del punt de penal. Per a cap dels dos és estrany això de celebrar gols. Musa ja en va fer 11 la temporada passada amb el Llagostera a Segona B. Per la seva banda, Ernest en va aconseguir 8 en mitja temporada amb el Reus B i 15 en els 18 partits que va jugar un cop arribat al Principat. Tots dos demostren ara que són capaços de mantenir aquest bon rendiment a Segona B.

“Estem molt contents”, assegura Musa, que remarca la importància del fet que “hi hagi més de dos persones que fiquen gols cada cap de setmana”. I és que el mitja punta té clar que “tant els meus com els d’ell –Forgas- com d’altres companys, ens ajuden a estar a la part alta de la taula”. El seu company també té clar que aquestes dianes permeten que l’Andorra estigui a la zona noble però remarca que la clau “és el treball de tots” i que “el que importa és que també passi a final de temporada, perquè voldrà dir que l’equip continua estant a dalt”.

Tots dos coincideixen també en un altre aspecte. El seu èxit personal a nivell de xifres no seria possible sense un treball col·lectiu que té la base en una clara aposta per el joc de toc i per sortir des del darrere amb l’esfèrica controlada. Això fa, explica Musa, que “les pilotes ens arriben amb facilitat gràcies als migcampistes i als defenses, i així, tot és més senzill”.

De forma similar s’expressa el davanter barceloní. “Assumim riscos al darrere i el que fem no és fàcil; som dels pocs que ho fem. Però ens està donant molt”, indica, tot apuntant que “quan aconseguim sortir, ens deixen en 3 contra 3, o amb espais, que és el que volem els atacants”. Per això, afirma, “no és casualitat que estiguem a dalt” i té clar que “és al darrere on comencen els gols”.

Ernest també posa en relleu el bon enteniment que té amb Musa, una altra de les claus de les bones xifres. “Som complementaris i ens entenem bé. Som diferents però podem combinar bé”, manifesta. Així, recorda que “ell és ràpid i elèctric i jo més fort, d’aguantar pilota” tot i que “els dos podem córrer a l’espai i jugar al peu; tenim velocitat i força”. A més, amplia aquesta complementarietat amb Moha i Víctor Casadedús, fet que considera “molt important” per a l’equip tricolor.

Tots dos tenen el punt de mira afinat, com va poder comprovar l’Ebro el passat cap de setmana. Ara, comencen a tenir entre cella i cella la porteria del Cornellà, el proper rival de l’Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending