“Els meus clients saben que, si neva, al matí trobaran la botiga tancada”

Al darrere de la marca ‘No working on powder days’ hi ha la història d’un estil de vida, una broma entre amics i passió per la natura

‘No working on powder days’ (NWPD) és molt més que un nom. No és escollit a l’atzar, ni té una gran feina de màrqueting al darrere. “Vam començar la marca per la teulada”, explica el seu creador, Elton. Assentat a Barcelona, treballant a una empresa reconeguda com a dissenyador gràfic i apassionat dels esports d’aigua, canvia radicalment la seva vida. Elton es fa autònom, compra una caravana i comença a recórrer món. Comença per a ell una forma de veure els dies que ja estava latent en ell, d’aprofitar l’ara, “perquè un dilluns serà dilluns, però igual no hi ha dimarts”.

Fa deu anys va arribar a Andorra i d’aquí és d’on va sorgir aquell eslògan. “Era una broma entre la colla dels que anàvem a esquiar entre setmana. Un treballava dimarts, l’altre dimecres, però tots sabíem que, si s’anunciava neu, no hi havia feina”. Intencions de crear una marca, un ni cap, però la seva passió pel disseny i aquell mantra que es repetien entre ells, els va portar a fer samarretes i més accessoris que utilitzaven en aquests dies en què tot es deixava de costat i es dedicaven a gaudir del moment.

Darrere de NWPD hi ha l’Elton i la seva dona, que són el tàndem perfecte per mantenir una marca i portar-la endavant. L’una es dedica a l’aspecte més comercial, i l’altre dóna la imatge i la part més creativa. Formen el mateix tipus d’equilibri que la filosofia que es planteja per crear cadascun dels seus productes. Treballar de valent per tirar endavant el seu projecte, però sempre tenint present les oportunitats per reorganitzar la feina i poder gaudir d’un moment únic. “Els meus clients ja saben que, si s’espera neu, la botiga al matí estarà tancada perquè estaré esquiant i que, si volen comprar alguna cosa, han de venir a la tarda”.

Cada vegada tenen més ressò aquelles marques que tenen una cara present, que tenen una filosofia i una història al darrere. Aquelles peces que no solament són úniques per elles mateixes, sinó que fan sentir únic a aquell que les porta. Les persones que escullen NWPD ho fan perquè se senten identificats amb allò que transmet no solament una samarreta, sinó tot el que Elton ha plasmat en ella. “Moltes persones em comenten que s’han trobat a algú pel carrer amb algun dels meus productes i que, automàticament, s’han posat a parlar sobre tot allò que els uneix”. El que diferència allò que Elton crea d’altres que poden semblar similars, és el sentiment, el missatge i la forma en què ha estat fet.

 

L’estil és molt identificatiu dels esports que Elton practica i ha practicat en la vida. “Quan fas qualsevol disciplina, sigui d’aigua o muntanya, sobretot els més joves, se senten identificats amb els professionals. Són estils molt definits i característics que tota la gent que li agrada aquell món es sent identificat”. En aquest cas, els Pirineus, l’esquí i la muntanya són els elements principals. La filosofia de vida d’aquells que viuen a Andorra i gaudeixen de tenir la natura a tres passes de casa.

A més, es tracta de productes de proximitat, de materials escollits a Espanya, Portugal o França i fets també en llocs propers. “Darrere de cada peça hi ha tot un procés, tots els nostres productes passen per les nostres mans i estan cuidats al detall”. Tota aquesta cadena de mans acaba amb el client. Amb aquella persona que comparteix un estil de vida amb el seu creador, que li agrada viure la vida gaudint del moment. “De res em serveix viure molts anys si no he pogut gaudir del viatge”.

Etiquetes

Comentaris

Trending