Dues rotondes diferents?

Torres Falcó justifica que el futur punt rodó que ara es farà al costat del Punt de Trobada no és el mateix que van demanar els treballadors del centre comercial, ja que se situarà tot just 150 metres més a baix

2017. El Govern rep una petició, amb 12.000 signatures, perquè es plantegi la construcció d’una rotonda al costat del Punt de Trobada que permetés a treballadors i clients no haver d’anar a girar fins gairebé la duana si volien anar en direcció a Andorra la Vella. Llavors, es va denegar la petició. Ara, però, el 2021, sí que es farà un punt rodó. El ministre d’Ordenament, Jordi Torres Falcó, ha justificat el que, al seu entendre, no és “un canvi de posicionament”. Simplement, ha indicat, es tracta de dues rotondes diferents. En concret, 150 metres de diferència.

Perquè aquesta és la distància que, segons ha explicat durant la sessió de control a Govern, separa la futura infraestructura, que s’anomenarà de la Juberrussa, de la demanada en la recollida de signatures. “No parlem del mateix”, ha assegurat. I és que, ha apuntat, “la rotonda que es demanava llavors era davant del Punt de Trobada” i, per tant, al seu entendre era per l’interès concret d’un privat. En canvi, la que es construirà ara “està 150 metres més a baix”. I, llavors, ja respon “a l’interès públic”.

Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda.

Relacionat

Govern xifra en 248.000 quilòmetres l’estalvi anual amb la nova rotonda de Punt de Trobada

A preguntes del conseller socialdemòcrata Jordi Font, el ministre ha assegurat que “no ha canviat res” i que, ja el 2017, es va respondre als treballadors que l’espai demanat no era l’idoni i que “la coherència urbanística recomanava fer-la més a baix”. També ha defensat els beneficis que aportarà el nou punt rodó: “Escurçarà en dos quilòmetres el trajecte dels treballadors del centre comercial”. Clar que, ara, ja no seran els del Punt de Trobada.

Malgrat això, ha afirmat que “no hem deixat de treballar en cap moment perquè la rotonda fos possible, fos qui en fos l’ocupant” del centre comercial. Ho demostra, ha indicat, el fet que l’acord amb la propietat dels terrenys on s’ubicarà part de la infraestructura es va tancar el 2019. Sobre les obres, ha explicat que “s’està acabant de redactar el projecte i esperem començar-les abans de finals d’any”.

Comentaris (8)

Trending