El dia que es va haver ‘d’indultar’ un traficant

Una actuació policial inadequada va portar a haver d’alliberar un home clarament vinculat amb la venda de cocaïna, que s’havia localitzat al seu pis, a la promoció de Jovial, gairebé per casualitat

El malestar encara cueja en seus judicial i policial. Poc fàcil és enxampar al Principat proves evidents que demostrin que algú comercialitza amb droga. I si quan s’obtenen, no s’actua amb la diligència deguda, el que pot passar és que per molts elements que hi hagi contra algú, tot plegat no serveixi de res i el suposat traficant hagi de sortir per la porta gran, oberta de bat a bat.

Més o menys això és el que va passar el febrer passat. A la promoció residencial Jovial. Encara ara a la Seu de la Justícia se’n fan creus de la badada o com se li hagi de dir que va fer la policia. I això que es va trobar la cocaïna, la balança de precisió… i es va cercar fins a detenir el responsable de tot aquell material. Però com que el procediment es va fer tan malament com es va saber, l’home es va haver d’alliberar. Sense ni tan sols una reprimenda. El retret, si va ser el cas, se l’haurien guanyat els agents interventors i aquells que van supervisar la seva actuació.

Es va ordenar la posada en llibertat del detingut després de recuperar cocaïna i balança. Però les proves s’havien obtingut de manera il·lícita. Amb una violació flagrant de domicili. Ningú no hi havia parat compte fins llavors

Resulta que a Jovial hi va haver una fuita d’aigua. Davant de l’incident, i entre altres, es va advertir la policia. Una patrulla almenys es va desplaçar fins al lloc. Més tard ho faria l’administrador de la finca. Dels immobles. Es va posar fil a l’agulla per a la resolució de la pèrdua d’aigua. I quan la fuita ja estava en vies de solució, sabedors els policies que Jovial és un focus suposat de compra-venda de droga, van demanar a l’administrador de poder regirar alguns immobles.

I l’administrador hi va accedir. En un dels habitatges, al qual hi van accedir sense autorització judicial i sense presència de l’ocupant, hi van trobar unes quantes paperines de cocaïna i instrumental de precisió que demostrava que allí s’hi preparava el producte. No hi havia dubte de la troballa. I es va comissar el material com si tal cosa i sense més. I després es va iniciar la recerca de l’ocupant. Ja hi havia algunes sospites sobre ell. Al cap d’unes poques hores, es va localitza el cercat i se’l va detenir. Es van fer els tràmits pertinents amb l’autorització del màxim responsable de torn policial, i quan s’estava a punt de posar a disposició judicial l’arrestat, en ser informada la fiscalia, va decaure tot.

Es va ordenar la posada en llibertat del detingut. Sense més dilació. Perquè les proves s’havien obtingut de manera il·lícita. Amb una violació flagrant de domicili. Però ningú no hi havia parat compte fins llavors. El que demostra, afirmen fonts judicials que encara ara es posen les mans al cap perquè sempre és prou difícil poder provar la implicació directa d’un sospitós de traficar amb droga, que no hi ha instruccions clares en els grups de seguretat ciutadana i patrullatge de com actuar en determinats casos. S’havia anat fins al final, s’havia descobert la droga i l’instrumental, s’havia detingut el més que probable traficant. Però se’l va haver ‘d’indultar’ perquè no s’havia fet el procediment legal escaient.

Comentaris (14)

Trending