Després de la visita dels lladres

Els veïns dels edificis on hi ha pisos que han patit furts viuen amb inquietud i certa por la situació, al mateix temps que busquen possibles solucions per recuperar una sensació de seguretat perduda

L’onada de furts que s’ha registrat a Andorra les darreres setmanes, amb fins ara una vintena de cops confirmats a pisos de la capital i d’Encamp ha generat, òbviament, inquietud. Especialment a aquells edificis que han estat visitats pels lladres. La por i els nervis hi són presents i algunes de les comunitats afectades ja preveuen possibles mesures per evitar nous intents de cara al futur. Els veïns no amaguen la sensació d’haver perdut l’oasi de seguretat del Principat.

L’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp és un dels punts que més ha patit la visita d’aquests amics d’allò aliè. I al poble l’afer fa dies que és l’eix de moltes converses. I, també, de certs nervis, especialment a aquells immobles afectats. Els veïns que han estat víctima dels furts no amaguen la sorpresa que els ha generat uns fets poc habituals a Andorra.

Alguns d’ells es van trobar el desolador panorama tot just fa uns dies, quan tornaven de vacances. En obrir la porta, van veure com havien deixat els lladres el pis. Gairebé ni van sospitar fins que hi eren a dins que havien estat víctimes del furt. De portes a fora, els delinqüents actuen amb força discreció. Un cop a dins, ja no s’estan de res.

S'han localitzat noves constatacions de furts en edificis (a la dreta) de l'avinguda d'Enclar.

Relacionat

Una banda georgiana per a una vintena de robatoris ja constatats i comesos com a mínim en tres fases

A un dels pisos afectats de l’avinguda Príncep Benlloch faltava una important quantitat de diners. I, també, joies. Els calaixos i recipients on estaven guardades restaven escampats a sobre el llit de qualsevol forma. Això sí, explicaven els afectats, els lladres van ser seleccionadors. Objectes d’or? Sí. Els de plata, ni els van gairebé tocar. Tampoc rellotges. Al mateix edifici un altre pis també es va veure afectat.

La investigació de la policia, detallen els veïns, va permetre comprovar com molts dels pisos també havien estat marcats. Amb fils de silicona. Havien de servir per si, dies després, tornaven els lladres, aquests poguessin saber si el pis continuava buit, amb els seus inquilins de vacances. Per tant, això va generar més inquietud.

Tanta que, alguns dels ocupants d’aquests pisos, que es trobaven fora del país de vacances, quan es van assabentar, van fer mans i mànigues per intentar fer veure que havien tornat. Vam demanar a algun conegut que hi entrés, aixequés les persianes i encengués els llums. D’altres veïns van voler comprovar la situació dels pisos de familiars. Algun, fins i tot, també va trobar en un altre edifici, en aquest cas de la zona de les Bons, les marques de silicona.

El fil, al centre de la imatge, disposat per comprovar si s'obre la porta.

Relacionat

Els lladres marquen amb ‘fils’ de silicona els pisos on volen entrar per controlar si estan ocupats

Algunes comunitats també es mobilitzen pensant en com poden evitar accions similars en el futur. Una de les opcions, seguint, de fet, els consells de la mateixa policia, seria la instal·lacio de càmeres de videovigilància a l’entrada dels blocs. L’objectiu és recuperar aquesta sensació de seguretat perduda arran dels furts soferts.

Comentaris (10)

Trending