Desafiant la neu

Les previsions meteorològiques acomplertes no han espantat els turistes, que omplen les estacions i els espais comercials del país tot i haver-se d’estar més estona del que voldrien retinguts a la xarxa viària

Les previsions meteorològiques acomplertes no han espantat els visitants. Probablement amb menys problemes dels que Protecció Civil i Mobilitat podien esperar, però amb tot, amb importants retencions especialment entre les 9 del matí i el punt del migdia, desenes de cotxes han accedit al Principat per passar el que resta del pont de la Puríssima. Ha estat una arribada de turisme força esglaonada. I que omple les estacions i els principals eixos comercials del país.

Per a molts, la nevada que ha estat especialment intensa aquest matí i migdia, era un atractiu més. No eren pocs els turistes que passejant amunt i avall de Meritxell i Carlemany explicaven per telèfon als seus familiars i amics que la neu no deixava de caure. Paraigües a mansalva, alguns trineus remolcant infants al bell mig de l’artèria comercial per excel·lència del Principat i les màquines de neteja comunals intentant-se obrir camí per retirar la neu trepitjada del mig de la via i minimitzar així el potencial risc de caigudes. Això, és clar, en zona urbana. De vianants.

IMG 6094
Embús aquest migdia a l'avinguda Tarragona en direcció nord. Toni Solanelles

A la xarxa viària, quan la nevada s’ha donat a totes les cotes i s’ha activat la fase groga a tot el país, això és, entre les 9 i les 11 del matí aproximadament, i a més a més la policia ha hagut de muntar un parell de controls de cadenatge, el trànsit s’ha vist especialment afectat. De fet, en alguns moments hi ha hagut un bloqueig gairebé total de les artèries viàries principals. Posteriorment, amb l’afluixada de les precipitacions i l’augment de la temperatura, que ha fet que la neu cada cop prengués més, el conflicte a la xarxa viària s’ha anat disminuint, quedant dificultats notables al centre del país, especialment a l’avinguda Tarragona, amb dificultats tant per incorporar-se al carrer de la Unió i, llavors, voler accedir al Pont Pla per adreçar-se cap a la Massana -on també s’han donat problemes d’accés a la parròquia, on la neu sí que ja era més notable a la calçada- com per dirigir-se cap a Encamp, a partir d’on els equipaments han continuat sent necessaris.

Està nevant amb força a totes les cotes.

Relacionat

La nevada generalitzada fa acte de presència i comença a causar problemes a la xarxa viària

I les estampes de neu i d’esquiadors, és clar, també han estat d’allò més presents a les pistes. Aquells que ja estaven al Principat des d’aquest dissabte o, fins i tot, des de la tarda del divendres, no han aturat pas la seva fam de neu i baixades pel fet que nevés. Mentre la visibilitat ho ha fet possible -i, d’entrada, no hi ha hagut grans inconvenients en aquest sentit- les estacions i els seus clients, usuaris, han estat gaudint, estan gaudint encara, d’una jornada ben bona. I a mida que la nevada ha afluixat, encara més. Ara, desafiar la neu sempre és una opció. És més que clar.

Comentaris (3)

Trending