Neu

La nevada generalitzada fa acte de presència i comença a causar problemes a la xarxa viària

Els equipaments són obligatoris i necessaris a tot el país, i es recomana limitar al màxim els desplaçaments amb vehicle

Una nevada a Andorra la Vella durant l'hivern.
Una nevada a Andorra la Vella durant l'hivern. Toni Solanelles

Tot i que potser amb unes poques hores de retard, les previsions s’han acabat acomplint i la nevada generalitzada que es preveia ha acabat arribant. Des de les 9 del matí aproximadament hi ha precipitacions en forma de neu més o menys intenses arreu del país, el que fa obligatoris els equipaments a qualsevol carretera de la xarxa viària del Principat. De fet, i justament per l’absència d’aquests equipaments, hi comença a haver problemes en alguns punts. La situació s’ha allargar durant tot el dia.

Els gruixos de neu que poden caure són notables. Les previsions indiquen que poden ser de 40 centímetres als 2.500 metres, baixant a 30 als 2.000 metres, 20 centímetres als 1.500 i 8 centímetres com a mínim a la resta del país. D’una manera o altra, les precipitacions haurien de durar fins aquest dilluns, quan la situació meteorològica hauria de tendir a millorar i a obrir-se clarianes. També cal tenir en compte que es poden donar ràfegues de vent importants, comportant complicacions i una sensació major de fred.

Nevada a Canillo.
Nevada a Canillo.

Per tot plegat, Protecció Civil i Mobilitat reclamen que se surti el menys possible. Que es limitin tant com es puguin els desplaçaments en vehicle i, d’aquesta manera, evitar riscos innecessaris. Aquest matí ja s’han vist algunes topades i punts de la xarxa bàsica on els conductors s’havien d’aturar per col·locar cadenes, dificultant d’aquesta manera la circulació. Un d’aquests llocs conflictius al centre del país és la cruïlla d’Engolasters. Però n’hi ha més. Per tant, cal extremar les precaucions arreu del país.

WhatsApp Image 2021 12 05 at 10.40.21
Una vista de l'espai del Prat Gran d'Encamp. G. P.

 

Comentaris (8)

Trending