(Des)unió laurediana

La confecció de la llista ha generat molta mala maror en la formació que és favorita a les properes eleccionsEl fantasma del vot blanc i l'abstenció plana sobre les comunals de Sant Julià de Lòria

Ja va ser una olla de grills confeccionar les llistes de les pròximes eleccions comunals a Sant Julià de Lòria. Els ànims no s'han calmat després de la presentació de candidatures i s'han encès encara més. A Terceravia-Unió Laurediana hi ha militants molt empipats i alguns d'històrics. N'hi ha de descontents per no formar part de la llista i d'altres que no estan d'acord amb l'absència de Josep Pintat Baltà, fill del líder de la formació.

L'escenari és tan complicat que tothom dubta. De les seves possibilitats, del destí de molts vots i, fins i tot del resultat final el 15 de desembre. Terceravia-Unió Laurediana continua sent favorita però sense tanta superioritat perquè hi ha molts vots que ballen.

Hi ha militants del partit decebuts que potser votaran en blanc o per algun dels altres dos partits que es presenten. Alguns d'ells són gent de pes, molt representatius i amb una gran experiència a l'hora d'anar a buscar vots. Han expressat el seu malestar en les reunions o, senzillament, no hi han anat i han preferit quedar-se al marge.

Els que continuen confien en la força de la llista amb l'efecte Majoral i amb noms que enganxen com els de Mireia Codina i Maria Àngels Marfany, i creuen que, com ha passat altres vegades, alguns dels empipats tornaran a la bona via. Però tenen dubtes perquè a ells que sempre han volgut tenir-ho tot controlat hi ha una cosa que se'ls escapa de les mans: el capital electoral que pot tenir una formació nova com és Desperta Laurèdia.

Des de la plataforma ciutadana convertida en formació política es fan estimacions en funció del suport i de les adhesions rebudes però quan es tracta d'eleccions i de Sant Julià de Lòria qualsevol xifra és utòpica. I més ara. És imprevisible saber on aniran els vots de Laurèdia en Comú. Fins i tot alguns dels actuals consellers es plantejaven no anar a votar o fer-ho en blanc.

És una incògnita el destí els vots d'alguns dels bàndols dels Demòcrates lauredians

Tampoc se sap on aniran a parar els vots d'alguns sectors dels Demòcrates, tret del bàndol Toni Martí que seran per Desperta Laurèdia amb Ladis Baró de presentador i Gilbert Saboya de suplent a la candidatura. Els del sector Xavier Espot no seran per Desperta Laurèdia i es podrien repartir entre Terceravia-Unió Laurediana i Units pel Canvi (PS Independents). La presència d'aquesta formació també provoca un cert neguit entre les altres dues perquè els dos primers de la llista (Joan Travesset i Carmen Sànchez Balletbó) arrosseguen, i molt. Coneixen el poble a la perfecció i a la seva gent i això es notarà, sens dubte, a la campanya.

El primer ja va ser candidat a cònsol major i la segona ha picat molta pedra i a la zona dels carrers doctor Palau, Escoles i Camp de Perot té molta entrada. A més a més, porten gent molt jove a la seva llista, com Desperta Laurèdia. Aquest és un altre factor que s'escapa als plantejaments d'Unió Laurediana. Gran part dels abstencionistes han estat tradicionalment joves i aquesta vegada pot ser que augmenti la seva participació. És difícil pronosticar l'orientació del vot. Un número u de 26 anys com Cerni Cairat a Desperta Laurèdia pot portar vots juvenils però a Units pel Canvi hi ha dues noies com Cristina Pericas i Iris Orriols molt conegudes i a Unió Laurediana es pregunten si en tindran prou amb Carles Pereira i Ivan Duran per atraure el jovent.

Tots aquests dubtes no haurien sorgit sense la mala maror que hi ha a Unió Laurediana. Després de les eleccions tocaria fer la refundació del partit. Una cosa que molts demanen des de fa temps. Potser en fa tant que alguns no han volgut esperar, i han marxat.

 

 

 

Comentaris (2)

Trending