Culpable, sí; però jutjat massa tard

L’audiència de Tarragona absol l’expresident del Reus Deportiu, Joan Sabaté, tot i declarar provat que en diversos viatges a Andorra va pagar a restaurants i centres comercials del país amb la targeta del club, ja que considera que el delicte ha prescrit

L’audiència de Tarragona ha absolt l’expresident del Reus Deportiu de hoquei patins, Joan Sabaté, a qui s’acusava d’haver emprat per a despeses personals la targeta de crèdit del club. Alguns dels càrrecs els va fer durant el Nadal del 2003 a centres comercials i restaurants d’Andorra. De fet, la sentència considera demostrat que així va ser, però entén que no se’l pot condemna perquè el delicte ha prescrit.

L’exmandatari de l’entitat roig-i-negra afrontava una petició per part de la fiscalia de dos anys de presó, a banda d’indemnitzar el club amb més de 66.000 euros. Més dura era la pena que demanava l’acusació particular, que entenia que els fets constituïen un delicte continuat d’administració deslleial i reclamava dos anys i vuit mesos de presó, a banda d’una multa de 2.400 euros.

Sabater va ser president del Reus Deportiu entre el 1996 i el 2011. El 2000, se li va confiar una targeta de crèdit per fer front a les despeses protocol·làries i de representació associades al càrrec, que estava vinculada a un compte corrent de l’entitat. La sentència considera provat que entre 2003 i 2006 “apartant-se manifestament de la finalitat per a la qual se li va confiar la targeta de crèdit va realitzar despeses estrictament particulars que res tenien a veure amb la representació ni amb l’activitat ordinària del club”.

En concret, del 25 al 28 de desembre del 2003 va pagar 965 euros en cinc restaurants i un aparcament d’Andorra. També el Nadal del 2004, del 24 al 27, va gastar 1.038,54 euros a tres altres establiments i a un centre comercial del país. El 2005, també al Principat, va emprar la targeta, fent una despesa de 974,05 euros. Ja el 2006, va continuar amb la mateixa forma de fer amb 1.721,87 euros més en pagaments.

Segons recull la resolució, també hi hauria operacions fetes durant un viatge a París. En total, se’l jutjava per una quantitat elevada. 5.009,12 euros. La majoria d’ells, en compres a Andorra.

La sentència considera provada l’existència d’una conducta delictiva. Sabaté va fer servir de forma irregular la targeta de crèdit del Reus Deportiu. El problema és que els magistrats consideren que el delicte està prescrit. Que han passat massa anys. I, per tant, no se’l pot condemnar.

Etiquetes

Comentaris

Trending