El Copríncep, bufetejat

Emmanuel Macron és agredit per un ciutadà al qual s’havia acostat a saludar a la ciutat de Valence, un incident que no ha anat a més per la ràpida intervenció dels agents de seguretat i que s’ha saltat amb dues detencions

Ensurt important el que ha tingut el Copríncep francès, Emmanuel Macron. Voler fer un gest i apropar-se als ciutadans que seguin la seva visita pel departament del Drône li ha costat una bona bufetada a la cara. Li ha propinat un home amb qui havia volgut parlar-hi. La intervenció dels guardaespatlles ha estat ràpida. Arran dels fets, dues persones han estat detingudes.

El president francès i, també, cap d’Estat d’Andorra, ha iniciat una gira intermitent pel país, amb l’objectiu de conèixer la situació de les diferents zones després del confinament i en el camí d’un retorn a la normalitat. Aquest migdia, poc després de dos quarts de dues, es diria al centre de la ciutat de Valence. Tenia previst dinar a la terrassa d’un restaurant.

Abans, però, ha volgut aturar-se i saludar les persones que es trobaven al carrer. S’ha apropat, de fet, a un home, Aquest li ha donat la mà però, amb l’altra, li ha etzibat la plantofada. Una bona bufetada que, com es pot comprovar a la gravació, ha arribat perfectament a contactar amb la cara del Copríncep, tot i que sense provocar-li cap lesió de consideració, més enllà de l’ensurt i la sorpresa evidents.

Ràpidament, efectius de seguretat del president gal han intervingut i han separat mandatari i agressor. Aquest ha estat detingut juntament amb altres persones. Els mitjans francesos especulen si pot tenir alguna relació amb grups d’extrema dreta o bé anarquistes.

Malgrat l’incident, i un cop controlat l’agressor, Macron ha volgut continuar saludant altres ciutadans. Els fets han rebut una àmplia condemna per part de la classe política francesa. A l’Assemblea Nacional, quan el primer ministre, Jean Castex, s’hi ha referit, tots els parlamentaris s’han aixecat i han aplaudit com a mostra de suport al president.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending