Les conseqüències d’un dia de fúria

El Tribunal de Corts ha condemnat un home que el juliol del 2018 va protagonitzar un dia gairebé de rècord, amb fins a dotze infraccions penals -amenaces i injúries a l’autoritat i agressió a un taxista, entre altres- en molt poca estona

Evidentment, no va ser pas el seu millor dia. I ara haurà d’afrontar les conseqüències de la pèrdua dels nervis protagonitzada una nit de juliol del 2018. Llavors, va protagonitzar una sèrie d’incidents, inclosa una agressió a un taxista i un tens enfrontament amb els agents de l’ordre que va intervenir en la seva detenció. L’home va ser jutjat a l’abril pel Tribunal de Corts i ara ha rebut la sentència que, vist el que demanava el fiscal, encara pot considerar relativament benèvola.

Els fets es remunten a poc menys de tres anys. L’home i un amic van protagonitzar un incident a la benzinera del cap del Port. Entre altres coses, se’ls acusava d’haver buidat un extintor. La patrulla de policia que va pujar fins a l’estació de servei, va controlar-lo i, veient el seu estat, van entendre que el millor era no detenir-lo però sí enviar-lo cap a casa seva. Per això, van cridar un taxi.

-

Relacionat

Detinguts ‘foragitats’ en taxi?

Amb el vehicle, va arribar fins a una altra benzinera, en aquest cas a Canillo. I allà la situació es va tornar a encrespar. L’home va protagonitzar tota una sèrie de fets il·lícits, començant per una agressió al taxista, que va patir una lesió a una costella, per la qual va presentar denúncia. També hauria causat danys al vehicle i, quan la policia es va tornar a presentar, s’hi va enfrontar, resistir i, també, els va amenaçar de mort. Va acabar, evidentment, detingut i processat. El passat abril el cas va ser jutjat al Tribunal de Corts.

Els magistrats sí que l’han considerat innocent d’altres delictes que se l’imputaven, com haver intentant robar el taxi o els danys provocats suposadament al vehicle

L’home afrontava fins a dotze càrrecs diferents, des de contravencions penals a delictes majors. Una llarga llista. De rècord, han apuntat fonts judicials. La sentència l’ha eximit d’alguns d’ells com l’acusació d’haver intentat robar el taxi de la qual, finalment, ha estat absolt. Tampoc se l’ha considerat culpable dels anys suposadament causats al cotxe o d’estafa, infracció que se li atribuïa per no haver pagat la carrera.

En canvi, sí que se l’ha condemnat per altres sis infraccions com ara les lesions provocades al taxista, les amenaces de mort que va proferir tant contra el xofer com contra els agents de policia, a qui també va injuriar. Tampoc s’ha escapat d’una pena per la petita quantitat de cocaïna que duia a sobre.

Entre una cosa i una altra, el Tribunal de Corts li ha imposat, per un costat, catorze mesos de presó, dels quals set ferms i, per l’altre, dotze mesos d’arrest nocturn. En aquesta segona pena, sí que es podrà beneficiar de l’indult aprovat pels Coprínceps l’octubre del 2019. A banda, haurà de pagar 1.500 euros en dues multes i uns 2.250 euros d’indemnització entre el taxista i la CASS.

Encara però, es pot dir que el càstig és, relativament, benèvol. I és que, durant la vista celebrada a l’abril, el fiscal va ser especialment dur, tot recordant que l’home ja tenia antecedents. Entre altres coses havia demanat fins a quatre anys de reclusió a la Comella, tots ells ferms.

Comentaris

Trending