Detinguts ‘foragitats’ en taxi?

Un resident de 33 anys munta un sidral després que la policia, que el tenia retingut al Forn de Canillo, ‘l’enviés cap a casa’ en taxi: just abans de fer-lo pujar al vehicle li va treure les manillesEnviar arrestats un cop alliberats a diversos punts del país és més habitual del que sembla, i més d’un i de dos professionals de la conducció s’hi neguen pel risc que li pressuposaven

Un resident de 33 anys va ser detingut dos cops en poca estona dilluns passat a la parròquia de Canillo. El segon arrest, el que formalment ha transcendit, es va dur a terme després que l’home la ‘liés’ en el taxi amb el qual la policia l’havia enviat cap a casa després d’una primera retenció. Tot plegat ha comportat una notable polèmica. I ha encès el malestar en el col·lectiu de taxistes. És habitual, o ho era almenys fins ara, que el cos d’ordre enviés a detinguts en taxi quan els deixava anar pel motiu que fos. Com va ser el cas.

En aquesta ocasió, la retenció inicial es va dur a terme al Forn de Canillo. Una vegada liquidada la intervenció, els agents van sol·licitar la presència d’un taxi. Quan el taxista va arribar al punt on se l’havia sol·licitat, l’home encara estava emmanillat, segons les fonts consultades. Va ser en fer-lo pujar al vehicle que els agents li van treure les manilles. Formalment era lliure i no hi havia d’haver cap més problema. Però la situació va durar pocs minuts. Per qüestions que no han transcendit, el taxista es va aturar en una gasolinera (Comerç Tarrado) canillenca.

L’home va agredir el taxista -que va patir una lesió en una costella i ha presentat denúncia- i a l’empleat d’una benzinera de Canillo on el cotxe es va aturar

I va ser allí quan va iniciar-se el segon capítol de la situació. L’home va començar a increpar i agredir sense cap motiu aparent tant al taxista com a l’empleat de la benzinera. I es va haver de tornar a sol·licitar la intervenció de la policia. Faltaven vint minuts per a les 10 de la nit quan es va formalitzar la detenció. La segona. Els policies no ho van tenir fàcil. L’home se’ls va resistir a part d’insultar-los i increpar-los. Tot i haver estat retingut amb anterioritat, feia ben poca estona, se’l va escorcollar i se li va trobar una minsa quantitat de cocaïna a la cartera.

El taxista va resultar lesionat en una costella. De fet, encara s’està acabant de recuperar d’aquesta lesió i, segons les fonts consultades, ha presentat denúncia contra el detingut. Per acabar-ho d’adobar, segons les fonts, l’agressor, l’endemà dels fets ja se’l va veure campant per la Seu. Com si res. I com si res la policia disposava fins ara dels taxistes per foragitar detinguts una vegada alliberats. De fet, segons alguns consultats, hi ha més d’un i de dos professionals del taxi que es neguen sistemàticament a fer aquests serveis si els hi sol·liciten. La pràctica molt probablement es deixarà de fer. La polèmica de Canillo molt hi tindrà a veure.

Comentaris

Trending