Un Consell General accessible al 90%

L’edifici està gairebé adaptat completament per a persones amb diversitat funcional, però hi ha alguns punts que caldria revisar i, en tot cas, modificar

El nou Consell General es va posar en marxa fa gairebé 12 anys. Amb la dissolució que es va dur a terme el passat mes de gener, seran nous polítics qui ocupin l’hemicicle després de les eleccions del 2 d’abril. A les llistes de candidats, concretament, a la que ha presentat Acció, hi figura l’Agustina Grandvallet, que fa servir una cadira de rodes. L’edifici, generalment, està preparat per si es dona el cas i ha de ser consellera, però encara queden alguns punts que s’han de revisar i, fins i tot, modificar, perquè sigui totalment accessible.

La sala de plens està preparada i pensada des d’un inici per a acollir els 42 consellers generals que preveu la Constitució. Així ho assegura un dels arquitectes encarregats de dur a terme el projecte, que es va finalitzar el 2011, Pere Espuga. Tot i això, no s’han fet servir tots els seients. Ni tan sols estan tots instal·lats. La fila superior també compta amb les capacitats per poder tenir taula, micròfon i cadira, però no s’ha habilitat. Aquesta part seria, en un principi, la que estaria pensada per a aquelles persones amb diversitat funcional i que, d’una manera o una altra, no poden accedir als seients inferiors.

La resta de l’edifici està completament pensat perquè sigui accessible. Grandvallet assegura que és “universal”. És a dir, que tothom ho pot fer servir d’igual manera sense cap discriminació. El fet que, en el cas que ella hagi de formar part del Consell, s’hagi d’asseure a la darrera fila, ja no li sembla tan positiu. La candidata per Acció, explica que “és una falta de respecte” quedar-se relegat al darrer lloc perquè l’hemicicle no està preparat per a acollir-la.

L’altre dubte que sorgeix és el faristol. I és el 10% que Espuga assegura que, actualment, no està preparat per a persones amb diversitat funcional. De fet, des de Sindicatura, se li va demanar que preparés una proposta per a fer l’accés habilitat per a qualsevol situació. Així, la mateixa rampa que es fa servir per a pujar a l’estrat actualment, s’hauria de bifurcar i dirigir cap a la zona del faristol, que es pot regular per posar-se a l’alçada que calgui.

Aquesta iniciativa, però, amb l’actualitat política del moment no s’ha arribat a dur a terme. És un dels punts que Grandvallet assenyala que s’hauran d’estudiar en cas que arribi a ser necessari. Sobretot, i més enllà de si el faristol és o no és regulable, el fet de poder arribar fins a ell des de dalt, on suposadament s’hauria de situar ella de donar-se el cas. Recorda que la baixada és amb escalons que no donen opció per a la seva cadira de rodes. Amb tot, també remarca que actualment aquesta no és una prioritat, “primer volem aconseguir resultats”. Però, si s’obtenen i és anomenada consellera, “no ens quedarem callats, reclamarem tot el que calgui”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending