Que comenci la partida al Prat Gran

El saló del videojoc celebra la 13a edició i, en aquesta ocasió, s’ha hagut de traslladar fins al Prat Gran d’Escaldes-Engordany, on s’han disposat els 95 punts i on es realitzaran tots els tornejos

El saló del videojoc torna un any més a Escaldes-Engordany. En aquesta 13a edició, però, ho fa al Prat Gran, en lloc del Prat del Roure, que es troba en obres. Aquesta nova ubicació té punts positius i, per suposat, també de negatius que s’acabaran de valorar al final del cap de setmana. Malgrat això, no ha faltat cap videojoc ni cap novetat del sector en els 95 punts que s’han disposat. També s’han plantejat, com és habitual, els tornejos amb premis per a aquells que hi participin.

No se’n pot fer encara una valoració del nou espai, però el que no es pot negar és que hi ha més lloc on poder ubicar els 95 punts que hi ha al saló del videojoc. Aquest divendres s’han obert les portes i des d’una estona abans ja hi havia nens i adults esperant a fora per poder accedir al Prat Gran. Les expectatives son de 4.500 persones al llarg del cap de setmana, ha assenyalat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. En les edicions anteriors a la pandèmia era habitual que hi passaren fins a 6.000 assistents, però amb les limitacions dels darrers anys, aquest aforament es va haver de reduir. “És una davallada natural, per una qüestió de capacitat”.

A més a més, Nadal ha assegurat que “no ens preocupa la quantitat de persones, sinó que les que vinguin s’ho passin bé”. Per aquest motiu un dels punts forts del saló és el multijugador. “Poder jugar online és una cosa habitual, però poder fer-ho al costat dels teus amics pensem que es valora molt”, ha explicat Nadal. Els tornejos també són una manera de fomentar aquesta participació, “als joves els agrada competir”. En aquest cas, mai no s’ha convidat cap jugador professional “que es mouen per diners”. Així, es va decidir no donar cap premi en metàl·lic, sinó que es donen diferents complements i material tecnològic, com cascos, “l’estratègia que seguim és no fer atractiu aquest saló específicament per als professionals”.

I ben cert és que de professionals no se n’ha vist cap, però de joves i nens que controlaven el que feien, uns quants. Els primers que han passat no han dubtat a apropar-se als ordinadors, als cotxes i també a les màquines d’arcade. La novetat aquest any ha estat les ulleres de realitat virtual de PlayStation. Nadal ha explicat que van sortir a la venda aquest dijous, “però els nois i les noies que vinguin ja les podran provar”. L’horari també s’ha modificat i es tancarà el saló entre les 13:00 h i les 15:00 h, “perquè cap nen es quedi sense dinar per estar aquí jugant.

Així mateix, la localització ha estat la gran novetat d’aquest any i genera dubtes i certeses. Per la part positiva, s’observa que és un lloc amb molt d’espai i que dona molta facilitat de moviment. La forta il·luminació, però, és la variant que s’haurà d’observar com acaba afectant, si és que ho fa, als jugadors. Amb tot, la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, s’ha mostrat satisfeta perquè el saló es pugui mantenir a la parròquia. “Hem hagut de fer el canvi obligatòriament i pensem que hem aconseguit un espai més agradable, més familiar i esperem que sigui un èxit com cada any”, ha puntualitzat Gili.

“Ha de ser una trobada que ha de ser agradable, on els nois i noies es retrobin i hi ha jocs per a totes les edats i de tot tipus de complexitat”, ha remarcat Torres

En aquest mateix sentit, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, i president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, ha assegurat que des del Govern es fa una valoració força positiva. Sobretot, per poder donar-li continuïtat a una cita que està més que consolidada. Les darreres setmanes, segons ha explicat Torres, s’ha fet una col·laboració amb les diferents escoles amb l’objectiu de fomentar un ús responsable dels videojocs de forma prèvia a l’obertura del saló. “Ha de ser una trobada que ha de ser agradable, on els nois i noies es retrobin i hi ha jocs per a totes les edats i de tot tipus de complexitat”, ha remarcat Torres.

Tant el ministre, com Nadal, han reforçat la idea que aquest saló del videojoc és, en certa manera, una mostra de la potència tecnològica que té i que pot arribar a tenir Andorra. Nadal ha remarcat que “hem estat el primer país del món a retirar completament el coure, i ens estem plantejant fer passes més endavant en l’accés a la fibra òptica”. Així, aquest següent pas seria “fer un salt als 10.000 megabits per segon i vindrà en els propers anys”.

Etiquetes

Comentaris

Trending