Per com ha sonat, sona i sonarà el mestre Roure

L’orquestra de l’Institut de Música, acompanyada per l’Orfeó i l’Esbart dansaire han homenatjat la figura del compositor i dinamitzador cultural amb un concert conjunt

Al Centre de Congressos d’Andorra la Vella aquesta tarda han sonat unes notes úniques, amb nom propi. En cadascuna d’elles s’ha pogut escoltar una mica de la cultura del país, de l’evolució musical i de la formació i consolidació de tres de les entitats més importants d’aquest món. Al darrere, com a dinamitzador,  fundador, i figura clau a la parròquia, al país i als Pirineus, Joan Roure. O el mestre Roure, com se’l coneix a tot arreu. Així, l’orquestra de l’Institut de Música, conjuntament amb l’Orfeó i l’Esbart Dansaire han interpretat i recordat diverses peces del compositor.

“Aquestes obres apropen a l’essència de la cultura andorrana, i també de tot el Pirineu, on Roure ha deixat una petjada”, ha explicat el coordinador de l’Institut, Jordi Sabata, a la presentació del concert. Dividit en tres parts, s’ha donat començament amb l’Orfeó Andorrà, que ha interpretat quatre peces compostes, o amb els arranjaments, del mestre Roure. Els aproximadament 200 assistents han pogut gaudir de la música de ‘T’explicaré’, ‘Alma llanera’, ‘Lluna de Cuba’, ‘Nits de la plaça del Poble’, i ‘Andorrana’. El director, en aquesta ocasió, ha estat Josep Puig.

L’objectiu del concert ha estat, segons ha explicat el cap de servei de l’Institut, David Sanz, recordar a Roure des de dues línies. D’una banda, des de la seva faceta de compositor, “va crear més d’un centenar de sardanes”. Però, també, com a dinamitzador cultural, ja que va crear i donar suport a les tres entitats que avui l’han tornat a posar a dalt d’un escenari. Així, l’espectacle ha continuat amb l’Esbart i l’orquestra, que han interpretat ‘El Porrer’, ‘La Farandola d’Andorra’, ‘Aplec a Meritxell’ i ‘Carnestoltes d’Andorra’.

Per posar la cirereta a un concert molt emocional per a qualsevol amant de la cultura andorrana, l’escenari s’ha omplert amb l’orquestra i l’Orfeó, que han fet sonar ‘Bonica Andorra’. “Totes són composicions que han format part de les bandes sonores populars”, ha indicat Sabata. Aquesta cita és la primera dels sis concerts que té previst l’Institut de Música en el que s’ha titulat ‘Cicle de primavera’. “Volem així formar part de la vida social i cultural del país”, ha explicat Sabata. De fet, és l’exemple principal del primer projecte simfònic que es porta a terme des de l’entitat, que busca reivindicar-se com a centre educatiu.

Comentaris

Trending