Cirerers icònics

Seixanta focus amb un filtre rosa il·luminen els arbres florits del tram del passeig del Riu que discorre a tocar del Parc Central en una acció que està rebent una resposta ciutadana que sorprèn fins i tot els responsables comunals

No és l’estesa de cirerers florits d’Aitona. Però Déu n’hi do. L’impacte que estan tenint els seixanta focus amb un filtre rosa que s’han col·locat a cadascun dels seixanta cirerers que discorren pel tram del passeig del Riu d’Andorra la Vella a tocar del Parc Central està sorprenent, fins i tot, els responsables comunals. L’acció està obtenint una resposta ciutadana molt positivament. “Cada cop que fem alguna referència als cirerers la resposta és molt massiva”, expliquen des del comú.

El 2019, en aquella vida prèvia a la pandèmia, es va fer una acció pràcticament idèntica en el marc del que es va denominar la Festa de la Primavera. Si s’hagués volgut donar continuïtat a aquella actuació, la crisi sanitària ho va trencar tot. Dos anys sense il·luminació especial han donat peu a un esclat de flors i llum. Fins al punt que els cirers del Parc Central s’han convertit en un element icònic de la parròquia.

Un primer pla d'un dels focus instal·lats.
Un primer pla d'un dels focus instal·lats. Toni Solanelles

Tot ve, reconeixen des del comú de la capital, de la constatació que els arbres florits eren una estampa que agradava, que agrada de fet d’allò més, als ciutadans de la parròquia. I de més enllà. El tram més urbà del circuit a tocar el riu esdevé “un passeig molt agradable”. Els cirerers florits hi donen un toc encara més especial que porta molta gent a fotografiar-s’hi. De dia i de nit. La decisió d’il·luminar els arbres amb el filtre rosa “per donar encara més força” a les flors ha estat d’allò més encertada.

El rosat de la flora del cirer constrasta amb el verd del parc tot i que sigui de nit.
El rosat de la flora del cirerer constrasta amb el verd del parc tot i que sigui de nit. Toni Solanelles

I cada imatge que el comú ‘puja’ a les xarxes socials té un nivell de visites, de missatges de ‘m’agrada’ i de tot allò que s’hi associï, molt més nombrós que qualsevol altra acció comunicativa que pugui dur a terme la corporació. Deixant al marge, és clar, honroses excepcions. “Cada vegada que fem alguna cosa dels cirerers, té una resposta molt massiva en els nostres canals de comunicació”, repeteixen des del comú. És una acció, evidentment, de caràcter temporal. L’iconisme dura el que dura la floració.

Comentaris

Trending