Cinc hores de llibertat (i una pugna entre Corts i la batlle instructora)

La instància superior anul·la per manca de justificació de la fiança imposada l’aute d’empresonament d’un home acusat d’haver-se quedat una cartera de criptomonedes que gestionava i això li permet sortir al carrer però poca estona després la batlle dicta una nova resolució enviant-lo a la Comella sense opció de garantia

L’home que encara no fa un mes va ser empresonat acusat de l’apropiació indeguda d’una cartera (un ‘wallet’) de criptomonedes que no era seva ha gaudit aquest dijous de cinc hores de llibertat. Més o menys. I no és que hagués d’anar al metge ni res de semblant. En cinc hores se li ha comunicat que el Tribunal de Corts anul·lava la resolució que el va obligar a entrar a la Comella, la policia l’ha anat a cercar després per dur-lo novament a la Seu de la Justícia i la batlle que instrueix el cas en què està implicat ha tornat a dictar un aute enviant-lo, de nou, al centre penitenciari.

La decisió judicial, o millor encara, la moguda judicial, ha deixat perplex no només al processat o als seus defensors. També ha agafat amb els pixats al ventre des dels funcionaris de la policia als agents penitenciaris, que encara ara no entenen res. Sia com vulgui, en cinc hores, més o menys, hi ha hagut una mena de pugna d’allò de qui la té més llarga. Entre el Tribunal de Corts i la batlle que investiga els fets de què s’acusa el processat i que l’home, un resident espanyol de 38 anys, nega. Ho va negar quan va passar a disposició judicial ara fa dia més dia menys un mes i ho ha tornat a negar aquest dijous al·lucinat amb la situació que estava vivint.

Simulació d'una 'crypto wallet'-

Relacionat

Detingut acusat de quedar-se un dels moneders de criptomonedes que gestionava

L’home va ser detingut el 9 de març arran de les indagacions efectuades com a conseqüència d’una denúncia que va interposar el titular d’una cartera de criptomonedes -valorats en uns 120.000 dòlars- que gestionava el processat. De fet, l’ara empresonat de nou, que durant molts anys s’ha dedicat professionalment a les mudances i el trasllat de mobles, i també activitats semi-professionals relacionades amb l’esport, havia muntat ara una empresa dedicada a l’assessorament i gestió d’actius digitals. I un dels seus clients l’hauria acusat d’haver-se quedat el seu ‘wallet’.

El processat ho va negar en seu judicial -de fet, manté que durant la seva estada a la Comella, la primera part, el moneder ha continuat operant- però, amb tot, la batlle instructora el va processar i va dictar l’empresonament eludible sota una fiança de 75.000 euros. L’home no va poder pagar els diners i automàticament va ingressar al centre penitenciari. Però els seus representants legals van recórrer contra la decisió en entendre que no estava degudament motivat el motiu pel qual se li imposava una fiança, i a més a més tant quantiosa, per poder evitar la garjola.

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Ingressa a la presó l’acusat de quedar-se amb criptomonedes alienes

Aquest dijous el Tribunal de Corts ha estimat el recurs. I ha anul·lat l’aute de processament que de facto enviava l’home a la presó per no poder satisfer la fiança tan quantiosa que imposa. Com reclamava l’implicat, Corts considera que no s’ha motivat la imposició dels 75.000 euros de fiança i com que aquesta és la condició que diferencia entre entrar o no entrar a la presó, ha dictat l’alliberament de l’home. El processat ha sortit a quarts de dotze del centre penitenciari. Content i feliç després d’un mes de reclusió.

Però vers les 4 de la tarda la policia ha tornat a anar al seu domicili a comunicar-li que l’alegria li havia durat poc. De fet, no li han dit això encara els agents. L’han traslladat fins a la Seu de la Justícia. Allí l’esperava la batlle instructora -o alguns dels seus col·legues d’oficina judicial, que aquest detall no ha transcendit- per comunicar-li, davant l’estupefacció del processat i dels seus defensors, que havent-se anul·lat l’aute de processament n’havia dictat un altre on ara ja no establia cap mena de fiança. Cap a la Comella i sense possibilitat d’eludir l’ingrés penitenciari. Cinc hores de llibertat que amb prou feina han donat per dinar. Ni per pair no hi ha hagut temps.

Comentaris (21)

Trending