Capa judicial sense maniquí, ara sí

Tres mesos i mig després que es retirés un ninot exposat dins d’una vitrina al vestíbul principal de la Seu de la Justícia, es ‘reestrena’ la instal·lació, que llueix l’abillament de qui va ser batlle, Joan Canturri Roca

Ara sí, la capa i el tricorni de Joan Canturri Roca, que va ser batlle entre el 1966 i el 1993, llueixen esplendorosos en la vitrina instal·lada fa gairebé quatre mesos al vestíbul principal de la Seu de la Justícia. L’abillament judicial ha tingut anades i vingudes. I és que el maniquí triat per abillar-se com a batlle va indignar tant, que pocs dies després de ser col·locat es va retirar. Coses que passen.

El que havia de ser un enaltiment de la professió judicial s’havia convertit, per obra i gràcia del ninot triat per vestir-lo, en una mena de riota. I, per acabar-ho d’adobar, la instal·lació es va fer al tomb del Carnestoltes. Un element més per fer disbauxa del personatge que va aparèixer sense que ningú hi entengués massa res. Finalment, tres mesos i mig després de la retirada del maniquí, s’ha fet la instal·lació adequada. Amb el cartell explicatiu pertinent.

WhatsApp Image 2022 06 22 at 4.27.12 PM
La placa explicativa.

Membres del Consell Superior de la Justícia, amb el president i la vicepresidenta, Enric Casadevall i Maica Torres, respectivament, al capdavant, han fet aquest migdia una mena de presentació oficiosa a diferents integrants de les jurisdiccions. El president del Superior, Albert Andrés, el de la Batllia, David Moynat… L’abillament de batlle exposat convenientment i sense ninot pel mig.

La vitrina en plena instal·lació.

Relacionat

El ‘batlle del Carnaval’

I amb les explicacions i els agraïments deguts. “L’abillament de capa i tricorni per part dels batlles es va utilitzar fins l’any 1993”, s’explica en la placa on s’hi exposa que va ser als Pareatges de l’any 1278 que es va parlar per primer cop de la figura del batlle. I s’agraeix a la família Santuré Canturri el fet d’haver cedit la capa i el tricorni del batlle Joan Canturri al Consell Superior de la Justícia.

Comentaris (1)

Trending