Cap de setmana de mercat a Sant Julià

Els darrers dies s’ha celebrat la 18a edició de la Vila Medieval i s’ha inaugurat la cita mensual al barri de Rocacorba

Recuperar costums, cites i sortides és una de les coses que la pandèmia està permetent fer darrerament. A comptagotes i amb una versió una mica diferent del que era habitual, però sense pausa i amb molt d’ànim. Així s’han acollit aquest cap de setmana els dos mercats que han tingut lloc a Sant Julià de Lòria. Per una banda, la Vila Medieval, que ha tornat després d’un any d’aturada i, de l’altra, el mercat de Rocacorba, que ressorgeix vuit anys després.

La reducció de casetes, que aquest any eren 45, no ha aturat a la gent per arribar-se fins a la Vila Medieval i gaudir de tot el que s’oferia en aquesta cita. La cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, ha afirmat que ha sigut un èxit absolut i que la corporació està molt contenta amb els resultats. Però, més enllà de la visió dels organitzadors, assegura que els comerciants estan força satisfets amb aquests dies d’ambientació especial i d’acolliment de visitants.

La Vila Medieval ha sigut una cita per a tota la família, on cadascú ha tingut el seu moment i el seu racó per gaudir d’aquesta ambientació. Els tallers per als més petits han sigut clau per a l’èxit absolut, ja que han comptat amb una alta participació de nens i nenes que han acudit per fer activitats i per passar una estona divertida. El punt neuràlgic d’aquesta cita, però, ha sigut la plaça Major, que ha acollit espectacles que també han tingut una bona acollida.

El punt diferenciador d’aquesta Vila Medieval han sigut les mesures sanitàries que s’havien d’aplicar al recorregut, els tallers i els espectacles. Tot i estar a l’aire lliure, la mascareta era obligatòria per l’afluència de gent. Codina explica que, en algunes ocasions, s’ha hagut de recordar als visitants, “però no han posat cap impediment ni problema”.

L’èxit de la Vila Medieval ha tingut influència pràcticament directa en el mercat de Rocacorba. Ahir dissabte es van concentrar 56 parades al barri, però explica Codina que és molt possible que s’ampliï. “Molts comerciants de la Vila s’han interessat a participar-hi”, veient una molt bona oportunitat per continuar acudint a Sant Julià. De fet, indica la cònsol menor que la intenció d’aquesta recuperació ha sigut donar a conèixer comerços de tot el país i, així, donar una mica de vida a aquesta zona una mica més allunyada de la parròquia i a la qual li costa arrencar en aquest sentit. “Continuarem fent mensualment aquest mercat i li donarem vida al barri”.

Comentaris

Trending