Cap de setmana de ‘gaming’

El Saló del Videojoc ha obert les portes al Prat del Roure, recuperant una normalitat relativa, amb algunes mesures, com el passaport Covid, o un aforament de 350 persones

A les 12 d’aquest divendres ha començat, oficialment, el cap de setmana del ‘gaming’ a Escaldes-Engordany. El Saló del Videojoc ja ha rebut els primers adeptes, que han provat algunes de les moltes possibilitats que permet el Prat del Roure fins al diumenge. Tot i que la cita ha pogut celebrar-se després d’una aturada a causa de la pandèmia, ho ha fet amb una normalitat bastant relativa. Com és d’esperar, s’han de seguir certes mesures sanitàries, com presentar el passaport Covid a l’entrada, o un aforament de 350 persones.

Abans d’obrir ja hi havia algun que altre aficionat als videojocs esperant a la porta. En quant s’ha pogut passar, el Prat del Roure ha començat a rebre un degoteig, sobretot de nens, aprofitant que no tenien escola. No ha sigut un començament explosiu, però encara queda tot un cap de setmana per davant perquè els joves puguin gaudir de totes les possibilitats que s’ofereixen. I són moltes. Des de clàssics, com l’Arcade, passant per jocs en línia, diverses videoconsoles i realitat virtual. El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha volgut destacar que s’ha pogut instal·lar el ‘Gran Turismo 7’. Aquest videojoc s’ha estrenat aquest divendres, i es podrà provar en exclusiva al saló. “És un joc molt reconegut i no és possible jugar-lo a casa

Així mateix, s’ha comptat amb un estand per provar el joc de l’ACA que es va presentar aquest dijous. Nadal ha remarcat que el projecte “és més professional”, però que s’ha portat la part més “lúdica” al saló “perquè molta gent ho pugui provar”. La primera en fer-ho, de fet, ha estat la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, que ha assegurat que “és realment interessant”. Gili també ha tingut l’oportunitat de provar un joc de realitat virtual, “que sembla una cosa del futur”. Els primers joves que ho han provat, però, semblava que ho portessin fent tota la vida.


Una edició anterior del Saló del Videojoc.

Relacionat

El Saló del Videojoc torna després d’un any d’absència obligada per la pandèmia

L’afluència principal s’espera, sobretot, per al dissabte a la tarda. Abans de la pandèmia, ha explicat Nadal, s’han arribat a reunir fins a 6.000 joves al Prat del Roure. Aquest any, però, la capacitat simultània és de 350. Per tant, el director d’Andorra Telecom ha expressat que “ens fa patir que hi hagi més de 350 persones amb ganes de jugar”, que comportarà que s’hagi de limitar molt l’ús de certs jocs i vigilar les rotacions. Malgrat tot, Nadal afirma que el respecte entre jugadors està molt present, “quan algú acaba una partida, sap que hi ha gent a la cua”. Si això no es compleix, hi ha una sèrie de monitors que, “si veuen que algú abusa, li crida l’atenció”.

Una altra de les novetats que es presenta, tot i que es fa d’una forma tímida, és una empresa del país que es dedica a la creació de videojocs. Tenen un estand petit, a un cantó del saló. Gili ha remarcat que poder tenir-los presents “ens fica en l’escena internacional, són noves fonts econòmiques, un món que fins ara potser no estem massa posats”.


Comentaris

Trending