Canviar la manera de tarifar els tractaments sanitaris

Salut deixa clar que “és millor obrir una prestació de psicologia a la cartera sanitària que no obrir-la” i demana que no hi hagi una lluita entre psicòlegs i psiquiatres per les tarifes de la seva activitat

De cobrar per acte a facturar per processos. Aquest és el canvi que ha de fer la cobertura sanitària andorrana per de poder garantir als professionals sanitaris una tarifació “més lògica i coherent”. S’està treballant en la modificació de la nomenclatura. Però no és una cosa d’un dia per l’endemà. Per tant, la cosa vol temps i paciència. De tots i per part de tothom.

Més o menys aquest ha estat el prec del ministre de Salut en funcions, Albert Font, quan se li ha demanat per l’enuig dels professionals de la psiquiatria perquè la tarifa dels psicòlegs, que entren per primera vegada a la cartera de serveis de la CASS, serà més elevada que la seva. Font ha explicat que entén els uns i els altres. I ha demanat especialment als psiquiatres que no facin “una drecera una mica curta” i no es quedin sols amb el preu de les sessions. Obertament ha demanat als uns i als altres que no es vulguin comparar.

Per treure foc a tot plegat, i més enllà de recordar que “no és una manera natural” de tarifar els tractaments essent per acte i no per processos. En això s’està treballant. I, en definitiva, segons Font, “millor era obrir una prestació a la cartera de serveis que no obrir-la. Sempre és molt millor tenir una prestació a la cartera de serveis”.

Etiquetes

Comentaris

Trending