Buscant noves formes de trobar pis

Una parella ha provat sort sense èxit amb una bustiada de petits papers per cercar un lloc on viure, després que les fórmules tradicionals no haguessin fructificat

Trobar pis a Andorra, no és cap secret, costa. Molt. Cada cop són més les persones o famílies que ho pateixen. I, en alguns casos, toca trobar fórmules imaginatives per intentar resoldre l’atzucac. Anar més enllà de passar per immobiliàries, cercar per internet o fer crides a les xarxes socials. És el cas de la Paula i la Sebastián, dos temporers que van provar sort (sense èxit) a través d’una bustiada.

Ara fa uns dies, diferents veïns del centre d’Andorra la Vella van trobar a les seves bústies un petit paper. En ell, la Paula i el Sebastián es presentaven. “Estem buscant un pis o una habitació per la temporada. Si ens pot ajudar o coneixes algú que pugui fer-ho, t’agrairíem que ens truquessis”, explicaven.

Altaveu s’ha posat en contacte amb ells i la seva història és similar a la de moltes persones al país els darrers mesos. Van arribar al novembre amb la idea de fer temporada. Des de llavors, busquen un lloc fixe on estar-hi, sense gaire sort. De moment, s’estan en una habitació que els lloguen però els agradaria “un espai més privat”.

Per ara, però, sense sort. “Vam anar a immobiliàries però no hi havia per llogar”, recorda, tot donant ella mateixa el motiu: “De tanta gent que ha arribat és molt complicat trobar un lloc per viure”. Admet que, abans de decidir venir des de Colòmbia, “no ens pensàvem que fos tan difícil”. Bàsicament, “ens ho vam trobar aquí”.

La idea de la bustiada els la va donar una altra parella d’amics. Amb una premissa: no tothom que pot tenir un pis a llogar o una habitació mira internet. Per exemple, és el cas, remarquen, de molta gent gran. Per això, es va fer la prova. Limitada, això sí. “Vam fer uns 100 paperets”, explica.

Per ara, la idea no ha funcionat gaire bé.  “No ens ha trucat ningú. I als nostres amics, tampoc”, admet. Per tant, els toca resignar-se a seguir buscant pels mètodes més tradicionals. I amb l’esperança que, un cop acabi la temporada d’hivern, “sigui més fàcil”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending