De bus de museu a bus per tapar forats

Responsables de la Hispano Andorrana col·laboren amb el saig que gestiona la fallida de la històrica empresa de transport de viatgers per liquidar els béns de la companyia

Els propietaris de la Hispano Andorrana guardaven un Mercedes 320 de fa seixanta anys per al futur museu de l’automòbil. Ara servirà, probablement, per contribuir a tapar una mica els forats que ha deixat la companyia. Els responsable de l’empresa estan col·laborant amb el saig que gestiona la fallida per tal d’aconseguir liquidar els béns en millors condicions. El material que hi ha és força específic i, per tant, la col·laboració empresarial, per l’agenda de contactes, és important.

La matrícula del bus en qüestió és AND 6440. El Mercedes en qüestió tenia quatre germans, amb la diferència que aquest la Hispano Andorrana el reservava perquè més enllà de funcionar perfectament havia rebut un reconeixement especial en ser dels primers vehicles en tenir llums i aire individuals. Els altres Mercedes que tenia l’empresa van marxar, per carretera, tres, cap a Galícia. I, el quart, dalt d’un camió fins a Alacant. I escortat pels mossos d’esquadra quan va passar per territori andorrà.

Els quatre que ja estan venuts serveixen per fer esdeveniments diversos. Des de traslladar els convidats de bodes a formar part de l’escenografia de pel·lícules. S’hi fan exposicions a l’interior en alguns casos… canviar l’ús d’un vehicle d’aquestes característiques per a segons què demanda un estudi d’enginyeria el cost del qual ja no fa gaire recomanable canviar res. En fi. Del que es tracta és de recuperar alguns eurets per poder eixugar un passiu important.

Creada la dècada de 1940, la Hispano feia anys que arrossegava problemes per diversos motius. Tots els problemes del Grup Montmantell, de la qual formava part la companyia ara en fallida, es van anar acumulant en forma de passius, fins que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), vist el deute que acumulava, va instar la fallida i la Batllia fa algunes setmanes la va concedir. Viatges Montmantell, mentrestant, mira de tirar endavant.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending